Foto: DELFI
Restorāns "Andalūzijas suns" Berga bazārā darbojas jau kopš 1997. gada. Ja ne citādāk, tad vismaz no ārpuses šo vietu zina ļoti daudz rīdzinieku. "Suņa" saimnieki savu lolojumu dēvē par demokrātisku restorānu industriālā stilā, kas pilnībā atbilst realitātei.

"Delfi" turpina tematisko rubriku, kurā stāstām par to, vai Rīgas restorānos un kafejnīcās iespējams pavakariņot par 10 eiro. Un ja jā, tad ko par šo naudu iespējams saņemt.

"Andalūzijas sunī" ir plašas telpas ar milzīgiem vitrīnu logiem un interjeru, kurā nepārprotami sajūtama lofta stilistika un nedaudz virmo Parīzes bistro noskaņa. Tumšas mēbeles, koks, metāls, melnbalta flīžu grīda, visu itin pārdomāti papildina pieklusināts apgaismojums. Īpaši jāizceļ lielais bērnu stūris ar grāmatām, galda spēlēm un bērnu mēbelēm. Apmeklētāji – gados jaunu rīdzinieku un ārzemju tūristu sajaukums.

Foto: DELFI

Apkalpošana un ēdienkarte

Ēdienkarte – ļoti plaša un daudzveidīga. Ir gan tipiskā latviešu virtuve ar auksto zupu (4 eiro) un cūkgaļas karbonādi (no 6,50 eiro), gan karstmaizītes (4,30–5,50 eiro), pasta (no 5,50 eiro) un burgeri (no 7,50 eiro), gan arī atsevišķa sadaļa, kas veltīta meksikāņu virtuvei (no 5 eiro). Dzērienu kartē skaidri nojaušami divi "Suņa" saimnieku favorīti – plašā izvēlē ir džins un craft alus.

Tiesa, arī visi pārējie klasiskie restorānu dzērienkaršu pārstāvji nekur neizpaliek. Viesus apkalpo laipnas un smaidīgas meitenes, kuras pārliecinoši lavierē cauri zālei, kas ir pilna pat darba dienā. No tā izriet, ka vakara apmeklējumam galdiņu labāk rezervēt savlaicīgi.

Pasniegšana un ēdiena kvalitāte

Pamatēdienam izvēlējos vistas gaļas burgeru. Uz viegli apgrauzdētas maizītes uzsēdināta cāļa fileja, to papildina sīpolu un apelsīnu marmelāde un gabaliņš pakusuša siera. Piedevās – kraukšķīgu frī kartupeļu kaudzīte un teicama ķiploku mērce. Nevarētu teikt, ka burgers bija izcils, tomēr kopumā ēdiens bija itin labs un garšīgs.

Foto: DELFI

Noformējums vienkāršs, atbilstošs vispārējai relaksētajai restorāna atmosfērai. Jāteic, noformējumu augstākā līmenī paceļ trauki – melnas akmens plāksnes un milzīgi, sniegbalti šķīvji. Izskatās ļoti efektīgi!

Rezumējums

Lielisks iespaids. Stilīgs interjers, laba virtuve un vispārējā atmosfēra "Andalūzijas suni" padara par universālu vietu, kur patīkami atpūsties draugu kompānijā vai atnākt brīvdienā vakariņās ar ģimeni. Ar šajā eksperimentā noteikto budžetu pietiek, lai izbaudītu dzērienu kopā ar kādu no pamatēdieniem vai praktiski jebkuru pastu, vai salātiem.

10 eiro tests: nokārtots

Čeks

Foto: DELFI
  • Vistas gaļas burgers: 7.50 eiro
  • Tomātu sula: 2 eiro

Adrese: Rīga, Elizabetes iela 83.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!