Foto: Kristīne Grīnvalde
Šovasar, 6. jūlijā, jau trešo reizi Rīgā notiks baltās pop-up piknika vakariņas ''L'elegante Pop-Up Picnic". Noslēpumainais pikniks reizi gadā tiek uzburts kādā vakariņošanai neierastā vietā, izceļot pilsētas skaistākās publiskās vietas un ļaujot tajās piedzīvot unikālu notikumu. Īsā laikā šīs iedvesmojošās vakariņas ir kļuvušas par vienu no gaidītākajiem vasaras notikumiem Rīgā, pulcējot arvien vairāk gardēžu un kultūras entuziastu.

Pasākuma koncepts ik gadu ir nemainīgs. Intriga par slepenā piknika norises vietu tiek saglabāta līdz pēdējam brīdim. Tikai pasākuma dienā vakariņu dalībnieki uzzina, kur tiem jāierodas, tērptiem eleganti baltā, līdzi ņemot uzkodas, vīnu un visu nepieciešamo skaistam galda klājumam, lai kopīgi radītu svētkus. Vakars tiek pavadīts īpaši pozitīvā atmosfērā, izbaudot mirkļa burvību un prieku, ko sniedz elegantas, nesteidzīgas vakariņas kopā ar seniem un jauniegūtiem draugiem.

Piknikam var pieteikties ikviens interesents, kurš ir gatavs piedzīvojumam un tā īpašajiem nosacījumiem (detalizētāka informācija atrodama www.popupicnic.lv). Taču jāņem vērā, ka vietu skaits ir ierobežots, tādēļ tiem, kuri vēlas piedalīties, nevajadzētu vilcināties ar pieteikšanos. Pērn visas vietas tika rezervētas rekordīsā laikā – mazāk nekā 24 stundās.

Baltā piknika rīkotāji atklāj, ka pasākuma dalībniekiem neiztrūks pārsteigumu – būs īpašs pavāru šovs, pudeles atvēršanas ar zobenu demonstrēšana, izsmalcinātu desertu baudīšana un citas gaišajai noskaņai pieskaņotas aktivitātes.

Pirmais publiskais ''L'elegante Pop-Up Picnic'' notika 2015. gadā pie Rīgas Kongresu nama strūklakas, pulcējot vairāk nekā 500 dalībniekus, savukārt 2016. gadā vairāk nekā 800 gardēži uzbūra skaistu pilsētas pikniku līdzās Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!