Foto: DELFI

Piens ir produkts, ar ko iepazīstamies jau neilgi pēc nākšanas pasaulē. Protams, ka pats dabīgākais ir svaigpiens, kas dabūjams tikai slaukšanas dienā, bet ne visiem ir iespēja to nobaudīt, tādēļ pārsvarā lietojam veikalos nopērkamos piena produktus. Bet, vai esi kādreiz aizdomājies, kā tie tur nokļūst? Kāds ir Latvijas piena produktu "ceļš"?

Portāla "Tasty.lv" komanda nolēma ieviest skaidrību šinī lietā, tādēļ apņēmības pilni trešdien modāmies jau četros no rīta, lai dotos klātienē vērot piena iegūšanas procesu. Vēl ir pavisam tumšs, ielās nemana nevienu cilvēku, un mašīna ir klāta ar vieglu sarmas kārtiņu - kā jau decembra rītam pienākas. Izbraucot no pilsētas, caur logu veros zvaigžņotajās debesīs, mēģinot saskatīt Piena ceļu. Tas ir zīmīgi, jo pēc kāda laika esam sasnieguši brauciena galamērķi - SIA "Agro-Kaķenieki" iespaidīgo saimniecību.

Mūs sagaidīt ir izsteigusies "Kaķenieku" lopkopības speciāliste Iveta Dravniece. Tā kā, akli uzticoties modernajām GPS tehnoloģijām, ceļā esam mazliet aizkavējušies, nav laika garām sarunām un atpūtas telpā mums tiek izsniegti formastērpi – zaļi halāti, cepurītes un līdz ceļiem uzvelkami polietilēna "zābaki". Šādi saposušies, dodamies vērot rīta slaukšanas procesu, kurš sācies jau četros no rīta un ap 7:30 tiks pabeigts. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!