Foto: Shutterstock
8. septembrī Piltenes pagasta saimniecībā "Dangas" notiks pasākums "Rāceņ talk". Tā laikā organizēs saimnieču konkursu un kartupeļu novākšanu, informē Ventspils novada pašvaldības izdevuma "Ventspils Novadnieks" redaktore Marlena Zvaigzne.

"Rāceņ talk" organizētāja Zlēku kultūras nama vadītāja Kristīne Zāle skaidro, ka pasākuma mērķis ir celt godā latviešu iecienīto kartupeli un atgādināt, kā agrāk notika talkas. Nu katram, kurš iepriekš pieteiksies, būs iespēja kartupeļu laukā palīdzēt novākt ražu, savukārt saimnieces piedāvās ēdienkarti, kurā iekļaus pamatēdienu, uzkodas un desertu. Protams, gatavojot ēdienu, jāliek lietā kartupeļi. Maltīte taps zemnieku saimniecības "Danga" virtuvē vai uz ugunskura. Saimnieču konkursā dalībnieču veikumu vērtēs žūrija – trīs saimnieces ar ilgu darbības stāžu: Elga Dūdiņa, Ina Grīnfelde un Sniedze Remese. Arī viņas pagatavos kādu ēdienu un sniegs konkursa dalībniecēm savus ieteikumus.

Talcinieki, nezinot ēdienu autori, izteiks vērtējumu par dienas laikā pagatavoto maltīti. Čaklākās saimnieces saņems balvas. Tās tiks arī tiem kartupeļu lasītājiem, kuri būs strādājuši īpaši uzcītīgi un izvēlējušies neierastākus tērpus. Pasākuma dalībnieki varēs iesaistīties viktorīnā, atbildot uz dažādiem jautājumiem par kartupeļiem, to izcelsmi Latvijā un tieši Zlēkās. Notiks arī sadziedāšanas un jautri danči pie ugunskura.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!