Foto: DELFI

Par godu putras tradīcijām Latvijā, skolēni trešdienas pēcpusdienā, 8. oktobrī, restorānā "Fazenda" atklāja Putras vēstniecību, bet pats restorāns pārtapa par putras restorānu, kurā bērni putru gatavošanas prasmi apguva meistarklasēs. Visu nedēļu, no 5. līdz 11. oktobrim Rīgas un Latvijas restorānos notiek Putras dienai veltīti pasākumi – Starptautiskā putras diena visā pasaulē tiek atzīmēta 10. oktobrī.

Putringā vēstniecības atklāšanā darbojās bērni no Rīgas 41. vidusskolas un Rīgas 64. vidusskolas. Savukārt viņu palīgi putras pagatavošanā bija aktrise Karīna Tatarinova, Ghetto Games izveidotājs Raimonds Elbakjans, sportiste Madara Palameika un citas sabiedrībā pazīstamas personas. Putras vēstniecību atklāja veselības ministrs Guntis Belēvičs un projekta viena no iniciatorēm un AS "Rīgas Dzirnavnieks" pārstāve Anita Berķe. Savukārt kopā ar bērniem darbojās restorāna Fazenda šefpavārs Pāvels Skopa.

Šogad putras diena un mēnesis ir veltīts putras mutvārdu mantojuma popularizēšanai un mūsdienu valodas bagātināšanai ar putras sakāmvārdiem. "Kurš gan nezina folklorizējušos izteicienus "vāries kā putras katls", "baigā putra galvā", "nestreb karstu putru" un "kā putru nebūtu ēdis"," norāda Putras programmas koordinatore Inese Ozoliņa.

Vēl joprojām var paspēt nobaudīt garšīgas putru maltītes Putras nedēļas sadarbības restorānos. Putras nedēļā ar dažādām šefpavāru speciāli izstrādātām graudaugu ēdienu receptēm piedalās Fazenda, Zoste, Avalon, Neiburgs, Garāža, MaMa, Kasha Gourmet, Taverna pie senā Dzintara ceļa, atpūtas centrs "Rožmalas" un kafejnīcu tīkls "Cup&Cino".

Tasty.lv lasītājiem savas receptes piedāvāja divu restorānu šefpavāri – Zoste un Fazenda, pēc kuru receptēm gardo maltīti ikviens var pagatavot mājās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!