Foto: PantherMedia/Scanpix
Ceturtdien Rīgā, Valdemāra pasāžā, plānots atvērt "Latvijas garšu tirgotavu", kurā vienuviet varēs iegādāties dzīvo alu no dažādām Latvijas mazajām alus darītavām, kā arī latviskus cienastus svētku galdam un gardus ciemakukuļus no dažādiem mazajiem Latvijas gardumu ražotājiem.

"Vēlamies saglabāt, attīstīt un popularizēt Latvijas garšu daudzveidīgumu, sadarbojoties ar mazajiem ražotājiem – Latvijas garšu meistariem!" stāsta tirgotājas veidotājs, "Valmiermuižas alus" saimnieks Aigars Ruņģis.

Latvijas garšu tirgotavā varēs iegādāties dzīvo alu no astoņām mazajām alus darītavām Latvijā - Valmiermuižas, Brenguļu, Madonas, Brālis, Piebalgas, Iļģuciema, Užavas, kā arī jaunāko alus darītavu Saldalus un Malduguns brūvējumus. "Mazās alus darītavas nav konkurenti, bet "amata brāļi", kuriem jāsadarbojas, lai popularizētu Latvijas tradīcijām bagātāko dzērienu - alu," sadarbības ideju stāsta Aigars.

Latvijas garšu tirgotavā varēs iegādāties arī cienastus svētku galdam, gardas dāvanas un latviskus ciemakukuļus no vairāk kā 50 mazajiem ražotājiem. Tāpat sadarbojoties ar latviešu amatniekiem un dizaineriem, tiks piedāvātas skaistumlietas svētku galda klāšanai un rotāšanai. "Aicināsim pircējus kopā meklēt un atklāt jaunas Latvijas garšas, piedāvājot jaunu Latvijas garšu meistaru lolojumus," par attīstību stāsta Aigars Ruņģis. Tādēļ sociālos medijos tiek veidota aptauja, kādas mazo rāžotāju gardumlietas vēl piedāvāt jaunajā Latvijas garšu tirgotavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!