Foto: Shutterstock
Ikgadējā pārtikas industrijas izstādē "Riga Food", kas trešdien atklāta Ķīpsalā, nosaukti labākie vietējie piena produkti, saņemot zelta, sudraba un bronzas medaļas, kā arī Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) atzinības rakstus.

1. vietu piešķīra AS "Tukuma piens" ražotajam pasterizētajam pienam "Baltais", vājpiena biezpienam "Eksporta" ar tauku saturu līdz 0,5% un jogurta kokteilim "Ābolu Shake", AS "Smiltenes piens" 25% skābajam krējumam, kā arī SIA "Latvijas piens" svaigajam sieram "Trikāta Sniega bumbas ar ķiplokiem".

2. vietu piešķīra AS "Talsu piensaimnieks" ražotajam pasterizētajam pienam ar tauku saturu 2,5%, AS "Valmieras piens" vājpiena biezpienam "Limbažu piens", "Tukuma piena" skābajam krējumam 25% "Baltais", AS "Rīgas piena kombināts" ražotajam krēmsieram "Rasa" un "Lakto dabiskajam".

3. vietu piešķīra AS "Latgales piens" ražotajam pasterizētajam pienam ar tauku saturu 2%, "Smiltenes piena" vājpiena biezpienam "Lauku" un sūkalu olbaltumvielu dzērienam "Piena spēks ar dzelteno plūmju garšu", kooperatīva "Straupe" skābajam krējumam un SIA "Rīgas piensaimnieks" ražotajam svaigajam sieram "Kārums ar zilo sieru".

Savukārt sezonas jaunā produkta konkursa siera grupā par 1. vietas ieguvēju kļuva "Cesvaines piena" siers ar Vidusjūras garšaugiem, 2. vietas ieguvējs ir SIA "Kalnu piens" kūpinātais siers ar pipariem. Savukārt 3. vietu piešķīra "Smiltenes piena" nenogatavinātajam mīkstajam sieram "Mozzarella".

Jaunā produkta konkursa skābpiena produktu grupā par 1. vietas ieguvēju kļuva "Tukuma piena" ražotais jogurts "Skyr" ar kivi un rabarberiem. 2.vietu piešķīra "Rīgas piensaimnieka" biezpiena desertam "Kārums" ar kazenēm. Savukārt 3.vietu piešķīra AS "Jaunpils pienotava" pilnpiena rūgušpienam.

Konkursu rīkoja kooperatīvā sabiedrība "Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība" (LPCS) sadarbībā ar "BT 1".

Konkursa komisijā strādāja Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne Inga Ciproviča, LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, institūta "Bior" Kvalitātes nodaļas vecākā eksperte Inese Ozollapa un Ķīmijas nodaļas vecākā eksperte Daina Podskočija, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Una Rubīna, diētas ārste Lolita Neimane, Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta direktore Rigonda Krieviņa.

Kā ziņots, "Riga Food 2015" Ķīpsalā tika atklāta trešdien un norisināsies līdz 5. septembrim.

Izstādē jaunākos produktus un pakalpojumus prezentē uzņēmumi no vairāk nekā 37 valstīm - ASV, Austrijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Čehijas, Dānijas, Francijas, Ganas, Grieķijas, Igaunijas, Itālijas, Izraēlas, Īrijas, Kanādas, Kazahstānas, Kipras, Krievijas, Ķīnas, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Moldovas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas, Somijas, Šveices, Šrilankas, Turcijas, Ukrainas, Ungārijas, Uzbekistānas, Vācijas, Zviedrijas u.c.

Līdztekus ekspozīcijai izstādes laikā notiks arī dažādas prezentācijas, semināri, meistarklases un biznesa tikšanās profesionāļiem. Izstāde pulcēs arī labākos pavārus, konditorus un bārmeņus, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā, oriģinalitātē un cīnītos par galvenajām balvām konkursos un sacensībās. Savukārt pārtikas ražotāji un meistari sacentīsies par "Riga Food" medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!