Foto: Shutterstock
Decembra sākumā, no 2. līdz 8.decembrim, kad norisnājās šogad ceturtā Rīgas restorānu nedēļa, kas šoreiz bija veltīta ziemas sezonai, apmeklētājiem tika pasniegtas 2698 īpašā piedāvājuma maltītes. Visu četru restorānu nedēļu laikā šogad pasniegti vairāk nekā 10 000 īpašo piedāvājumu, portālam "Tasty.lv" vēsta "LiveRiga" pārstāve Anna Blaua.

Rīgas restorānu nedēļa ir daļa no "Live Rīga" veidotā projekta "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta - Rīga", kas tika aizsākts pagājušajā gadā, lai popularizētu ēšanas kultūru gan vietējiem iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem. Šogad to laikā restorānus apmeklējuši tūkstošiem cilvēku, un pasniegtas vairāk nekā 10 000 maltītes.

"Restorānu apmeklējums visa gada garumā šī projekta ietvaros ir bijis ļoti augsts. Visvairāk priecē, ka īpašos piedāvājumus izmanto vietējie iedzīvotāji, kuri ikdienā restorānus neapmeklē. Patīkami, ka ir arī tādi cilvēki, kuri restorānus apmeklējuši visas četras nedēļas un ar nepacietību jau gaida nākamo," skaidro Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes locekle Vita Jermoloviča.

Starp visvairāk apmeklētajiem restorāniem ziemas sezonai veltītajā nedēļā ierindojās "Kaļķu vārti", "HE's" un "Benjamiņš".

"Rīgas restorānu nedēļa sniedz milzu gandarījumu, jo ar savu gatavošanas mākslu varam iepriecināt ļoti daudz dažādu cilvēku, īpaši tos, kuri nav pastāvīgie restorānu apmeklētāji. Demokrātiskā cena un nevainojamais izpildījums ir patīkams pārsteigums katram gardēdim!" norāda restorāna "Kaļķu vārti" šefpavārs Raimonds Zommers.

Jau ziņots, ka Ziemas Rīgas restorānu nedēļā piedalījās 21 restorāns – 3 Naži, 3 Pavāru restorāns "Tam labam būs augt", Academy, Aleks, Ambiente, Aqua Luna, Avalon, B-Bārs restorāns, BIBLIOTĒKA N°1 Restorāns, Benjamiņš, Burkāns, Garage, HE's, Kaļķu vārti, Key to Riga, La Boheme, Le Dome, Olive Oil Trading Co, Ostas Skati, Tinto un Valtera restorāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!