Foto: Shutterstock

Šo sestdien, 16.augustā, Rīgas svētku laikā Vērmanes dārzā tiks svinēti Maizes ielas svētki, iepazīstinot rīdziniekus un pilsētas viesus ar maizi un tās veselīgumu, Tasty.lv uzzināja Latvijas Maiznieku biedrībā.

Pasākuma galvenā tēma – maizes veselīguma pieturzīmes. Maizes ielā visas dienas garumā maiznieku cunfti pārstāvēs 10 dažādas maiznīcas un ceptuves - maizniekmeistari un maizes ražotāji iepazīstinās ar pašu ceptu un īpaši izceļamu un popularizējamu veselīgu maizi, piedāvās maizes degustācijas, ceps maizi uz vietas, stāstīs par maizes veselīgumu un iesaistīs apmeklētājus dažādās izklaidēs un izzinošās aktivitātēs par un ap maizi.

Maizes ielas svētki norisināsies no plkst. 12 līdz 18, bet mājupceļam maizi un maizes izstrādājumus svētku apmeklētāji varēs iegādāties līdz mirklim, kad iestāsies tumsa. Plkst. 12.30 pazīstamais gastroenterologs, profesors Anatolijs Danilāns interesentiem stāstīs visu par šķiedrvielām, kā arī atbildēs uz jautājumiem, bet plkst. 13.30. LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes profesore Daiga Kunkulberga kliedēs mītu, ka maize ar raugu ir neveselīga, kā arī atbildēs uz klausītāju jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!