Foto: Shutterstock
Rudens viennozīmīgi ir garšīgu zupu laiks - pieliekamā plaukti un pagraba apcirkņi vai lūst no vasaras ražas pārbagātības. Un zupas taču ir tik ērts ēdiens - uzvāri pilnu grāpi garšīga viruma un ēd kaut trīs dienas (ja katliņš tāds pamatīgāks). Frikadeļu, tomātu, skābu kāpostu zupa, soļanka, neskaitāmās biezzupu un krēmzupu variācijas...

Garos rudens vakarus vadot, Tasty.lv aicināja iesūtīt savu iecienītāko zupu receptes, lai uzzinātu savu lasītāju garšas gaumi. Lasītāju balsojumā noskaidrojies, ka visgardākā jums šķiet gardā laša zupa, šīs receptes autore Elita saņem papildinājumu savam virtuves ieroču klāstam - Tramontina Ventura katlu jauniem kulinārajiem varoņdarbiem. Apsveicam, Elita! Informācija par balvas saņemšanu tiks nosūtīta uz e-pastā.

Visiem paldies par piedalīšanos, Tasty.lv komanda jau apsējusi priekšautus un bruņojusies ar produktiem un virtuves rīkiem, lai visas šīs zupas izmēģinātu! Un tiksimies pavisam drīz - jaunā recepšu konkursā, kura balva solās būt ļoti garda!

Par balvu:

Konkursa uzvarētājs balvā saņems ļoti labu katlu, kas pavērs jaunus apvāršņus virtuves varoņdarbiem, - Tramontina Ventura sērijas dziļo katlu ar stikla vāku (20 cm, 3 l). Tramontina Ventura sērijas klāstā ikviens virtuves pavēlnieks atradīs sev piemērotāko katla tilpumu un lielumu – klasiska nerūsējošā tērauda katla kvalitāti apvienojumā ar dizainu un funkcionālu vāku! Ventura katla vāks ir veidots tā, lai to būtu ērti novietot uz katla maliņas – funkcionāls un praktisks. Katlā iestrādātā vāka atvere ir unikāla – tā samazina baktēriju veidošanās risku. Savukārt katla trīskāršā pamatne (nerūsējošais tērauds 18/10 – alumīnijs - magnētisks tērauds 18/Cr) nodrošina siltuma vienmērīgu sadali, kas ļauj ātrāk pagatavot ēdienu un ietaupa enerģiju. Ēdiens ir garšīgāks, sulīgāks un katlā ilgāk saglabājas silts.

Veģetāra skābu kāpostu zupa ar baltvīnu

Tasty.lv rudens zupu konkursu noslēdz lasītājas Annas iesūtītā recepte. "Tā kā mūsmājās esam veģetārieši, nācās atklāt garšīgu veģetāro skābo kāpostu zupu. Kāposti papildināti ar pussaldo vīnu un labu dārzeņu buljonu rada izcili labu garšu, un šo zupu labprāt ēd arī tie, kas uz veģetāriem ēdieniem skatās ar aizdomām," raksta Anna.

Lasīt vairāk

Kūpināta laša soļanka

Foto: Privātais arhīvs

"Kad gribas sasildīties un kārtīgi paēst, šī zupa būs tieši laikā," raksta Krista Tumova, kura Tasty.lv "Zupu konkursam" iesūtījusi ko netradicionālāku – soļanku ar lasi. Receptes autore gan norāda, ka šī zupa ir kaut kas starp soļanku un zivju zupu. Tā garšos tiem, kuriem garšo zivis un pākšaugi, kā arī sātīgas un pikantas lietas.

Lasīt vairāk

Ķirbju un burkānu zupa ar kausēto sieru un ķiploku grauzdiņiem

Foto: Privātais arhīvs

Vēl vienu gardu ķirbju zupu Tasty.lv "Zupu konkursam piedāvā lasītāja Krista Dzērve rakstot: "Lai gan neviens no mums nav zupu mīlis, un ģimenē jāpabaro trīs vīrieši, ķirbju biezzupa ir iecienīta un vismaz pāris reizes rudenī tiek celta vakariņu galdā." Šķiet, ka ķirbju zupa patiešām rudenī tiek mīlēta.

Lasīt vairāk

Gardā laša zupa

Foto: Privātais arhīvs

Interesanta un kreptīga laša zupa, kuru "Zupu konkursam" iesūtījusi Tasty.lv lasītāja Elita Dudele. Zupu biezāku padarīs ne vien tajā esošie kartupeļi, bet arī druska rīsu, bet izteiksmīgāku garšu piešķirs klasiskā lauru lapa.

Lasīt vairāk

Dārzeņu zupa ar divu veidu sieriem

Foto: Privātais arhīvs

"Pavisam vienkārša, garšīga un pat viegli sātīga veģetārā zupa vakariņām," tā par savu recepti stāsta tās autore Marta Bērziņa. Viņa konkursam piedāvā bagātīgu dārzeņu zupu ar diviem sieriem – kausēto sieru un Krievijas sieru, kas karstajā zupā patīkami izkūst.

Lasīt vairāk

Ķirbju un burkānu krēmzupa maizes kukulītī

Foto: Privātais arhīvs

"Ķirbju krēmzupa ir mans top rudens ēdiens, turklāt to var gatavot tik dažādās variācijās, ka tā nekad neapnīk," par savu zupu stāsta Zane. Konkursam viņa piedāvā ļoti sātīgu (tas nav pārspīlēti teikts, jo, pēc autores vārdiem, pat zupas skeptiķi bija labi paēduši) ķirbju krēmzupu, kas pasniegta kraukšķīgā maizes kukulītī, ko pēc tam gardu muti notiesāt. Starp citu, pagatavojot šo zupiņu, nebūs arī trauki jāsmērē!

Lasīt vairāk

Sildošā brieža gaļas zupa ar rožu kāpostiem

Sildoša briežu gaļas zupa vēsākam laikam. Tasty.lv rudens zupu konkursam to iesūtījusi lasītāja Daiga. Šī zupiņa ir sātīga un sildoša, norāda Daiga.

Lasīt vairāk

Burkānu un tomātu zupa ar kokosriekstu pienu

Saulaina rudens zupa, kas sildīs vēsākās dienās. Tasty.lv "Zupu konkursam" to iesūtījusi lasītāja Ilze Liepiņa. Viņas ģimenei tā ir iecienīta zupa visas aukstās sezonas garumā.

Lasīt vairāk

Ķirbju krēmzupa ar žāvētu gaļu un čili

Foto: Privātais arhīvs

Šī tik rudenīgā zupa gan krāsas, gan garšas ziņā ir mūsu ģimenei īpaši iecienīta, jo gandrīz visas receptei nepieciešamās sastāvdaļas atrodamas pašu dārzā – tā par garšīgo šedevru stāsta receptes autori. Garšīgā un veselīgā zupa ir gatavotāju autordarbs no A līdz Z, un to Tasty.lv lasītājiem piedāvājam "Zupas konkursa" ietvaros.

Lasīt vairāk

Biešu zupa ar tītara gaļu

Foto: Privātais arhīvs

Garda biešu zupa, kas pagatavota no tītara gaļas. Tasty.lv "Zupu konkursam" to iesūtījusi lasītāja Evija. Viņas ģimene to ļoti iecienījusi izteiktās un vienreizējās garšas dēļ.

Lasīt vairāk

Vistas filejas siera zupa

Novembra "Zupu konkursam" lasītāja Ilze iesūtījusi savas ģimenes iecienītāko zupu - vistas filejas siera zupu. Garšas buķeti zupā paspilgtinās ne vien šķīvī esošais kausētais siers, bet arī fenhelis, kas zupai itin labi piestāv.

Lasīt vairāk

Vienkāršais rāmen - nūdeles buljonā

Foto: DELFI

Stāsts ir par nūdelēm buljonā, kas man tas bija vesels piedzīvojums - kā es vispār iepazinu tādu rāmenu, kā to pagaršoju un kā pēc tam nolēmu atkārtot mājās.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!