Foto: Shutterstock
16. maijā īsi pirms Muzeju nakts sākuma Esplanādē tiks atklāts lielākais brīvdabas pop-up restorāns "Pop-up 2000 burgeru restorāns", kurā svaigi pagatavoti burgeri un dažādas atraktīvas izklaides apmeklētājiem tiks piedāvātas pilnīgi par brīvu, portālam "Tasty.lv" vēsta pasākuma rīkotāji.

No plkst. 16 līdz 18 "Pop-up 2000 burgeru restorāna" burgeru meistari gatavos 2000 visgardākos burgerus tieši skatītāju acu priekšā, izmantojot augstākās kvalitātes produktus un izejvielas.

Kā norāda pasākuma rīkotāji, pop-up restorāna apmeklētāji varēs sekot līdzi burgeru pagatavošanas procesam pie Latvijā garākās burgeru letes un iepazīt burgeru pagatavošanas procesu, sākot no gaļas grilēšanas līdz garnēšanai. Apmeklētāji varēs nogaršot arī burgeru sastāvdaļas speciāli tam paredzētā degustācijas stūrītī. Svaigi pagatavotos burgerus varēs baudīt īpašā brīvdabas terasē.

Līdz ar burgeriem visa pasākuma garumā viesiem būs pieejama izklaides programma - dažādas aktivitātes gan ģimenēm ar bērniem, gan jauniešiem, gan citiem apmeklētājiem. Apmeklētāji varēs demonstrēt savu veiklību galda sporta spēļu sacensībās, pārbaudīt zināšanas par burgeriem, bet pašiem mazākajiem pasākuma apmeklētājiem darbosies īpašs bērnu stūrītis.

Bet, ja neplāno doties uz pasākumu, tad piedāvājam burgeri pagatavot pašiem, lūk, dažas idejas iedvesmai no mūsu pavārgrāmatas!

Sulīgs liellopa gaļas burgers ar ceptiem sīpolu gredzeniem mājas gaumē

Foto: Vida Press
Sulīga liellopa gaļas kotlete, kraukšķīga salātlapa un marinēti gurķīši, grauzdēta maizīte un pikantas sinepes - izcila kombinācija!

Lasīt vairāk

Apetīti rosinošais liellopa gaļas burgers

Siltais laiks jābauda ar gardām maltītēm. Kafejnīcas
Šķūnis
šefpavāre Dana Ivanova iesaka apetīti rosinoša liellopa gaļas burgera recepti, kuras pamatā ir klasiskas virtuves vērtības, ko papildina pāris
knifiņi
.

Lasīt vairāk

Veģetārais kuskusa un pupiņu burgeris ar pildītiem asajiem pipariem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kuskusa un pupiņu burgeris ar pildītiem halapenjo pipariem būs īsts pārbaudījums garšas kārpiņām. Nenoliedzami, baudāms un atkārtojams vēl. Izmēģini!

Lasīt vairāk

Austrumnieciskie cūkgaļas burgeri ar svaigiem ananasiem un gurķiem

Foto: Vida Press
Kurš teicis, ka burgeri ir neveselīgi? Viss atkarīgs no tā, kāds ir pildījums! Brīvdienu pusdienām vai vakariņām ģimenes vai draugu lokā izmēģini šo interesanto recepti, kurā cūkgaļu izcili papildina svaigs ananass un karijs.

Lasīt vairāk

Sulīgi cūkgaļas burgeri ar timiānu un karamelizētu ābolu

Foto: Vida Press
Šie burgeri noteikti garšos bērniem, jo tie ir vienkārši - bez asām mērcēm un neskaitāmām grūti savaldāmām sastāvdaļām. Turklāt, pateicoties pievienotajam rīvētajam ābolam un timiānam, gaļa izdodas īpaši sulīga un aromātiska.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas burgers ar bietēm un saldā kartupeļa daiviņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kurš gan spēj atteikties no burgera? Ja burgers tiek gatavots mājās, tas noteikti ir veselīgāks par ātro ēstuvju piedāvājumiem, turklāt tad var eksperimentēt ar dažādām sastāvdaļām. Šajā gadījumā frī kartupeļi tiek gatavoti no saldā kartupeļa, savukārt burgeram ir pievienotas bietes, kas šo ēdienu padara ne tikai neparastāku, bet arī vērtīgāku.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!