Foto: Reuters/Scanpix

Divi Francijas šefpavāri, kuri strādā ar "Michelin" zvaigznēm apbalvotos restorānos, pieteikuši boikotu klientiem, kuri fotografē ēdienu, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Fils Gužons, kurš strādā ar trim "Michelin" zvaigznēm apbalvotajā restorānā "L'Auberge du Vieux Puits", paziņojis, ka savu ēdienu fotografēšana liecina par sliktu audzināšanu un manierēm.

Ikreiz, kad viņa gatavotās maltītes bildes parādās kādā no sociālajām vietnēm, nākamajiem klientiem zūd pārsteiguma moments, uzskata pavārs, kurš savu viedokli izklāstījis "France TV Info".

Francijas ziemeļos esoša restorāna "Grenouillere" šefpavārs Aleksandrs Gotjē pie ēdienkartēm pielicis zīmīti "fotografēt aizliegts". Tā gan ir paša pavāra iniciatīva, nevis restorāna vadības lēmums.

Viņu nomāc tas, ka cilvēki tagad restorānos fotografē ēdienu, nevis to bauda. "Agrāk cilvēki bildēja savu ģimeni, taureņus, dabu, bet tagad viņi fotografē ēdienu. Viņi šīs bildes publicē Twitter, "laiko" un "šēro", komentē, līdz ēdiens atdzisis," bēdīgs ir Gotjē.

Šefpavāri norāda, ka konkurenti, sociālajos tīklos redzot viņu ēdienu bildes, sāk tos atdarināt.

Visi Francijas restorānu pavāri šiem saviem kolēģiem nepiekrīt. Citos restorānos klientiem pat tiek piedāvāti kursi, kuros māca, kā labāk fotografēt ēdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!