Foto: Shutterstock
Atzīmējot Rīgas un Francijas pilsētas Bordo sadarbības 20. gadskārtu, no 20. līdz 27. novembrim Rīgā norisināsies Francijas garšas nedēļa, piedāvājot daudzveidīgus kultūras un izklaides pasākumus, kā arī iespēju ikvienam uzzināt Francijas virtuves un vīna kultūras noslēpumus.

Garšas nedēļas laikā no 20. līdz 27. novembrim 19 Rīgas restorānos varēs baudīt franču ēdienus Latvijas pavāru interpretācijā.

20. novembrī Rīgā viesosies Francijā pazīstamais dīdžejs IRB, sniedzot uzstāšanos klubā "Piens", bet Francijas institūtā bērni būs gaidīti uz Pasaku pēcpusdienu.

21. novembrī Francijas institūta Latvijā telpās tiks atklāta interaktīva zinātniska izstāde "Vīna pagrabu aromāti", kas aicinās ikvienu iepazīt Francijas, īpaši Burgundijas, brīnumaino vīnu pasauli, bet "Vīna studijas" telpās "Galerijā Centrs" norisināsies Bordo reģiona vīnu meistarklase vīnziņa Serža Opijāra vadībā.

23. novembrī tradicionālajā Berga bazāra tirdziņā valdīs Parīzes noskaņas un tā apmeklētāji varēs degustēt dažādus Francijas gardumus. Savukārt slavenā Bordo restorāna "La Tupina" šefpavāri Žans Pjērs Ksiradakis un Benuā Dikozs ierādīs franču ēdienu gatavošanas noslēpumus Rīgas aroda brāļiem meistarklasē restorānā "Elements".

Kinoteātrī "Splendid Palace" 24. novembrī notiks kino pēcpusdiena "Franču virtuve kino pasaulē", kur tiks demonstrētas kino filmas, kā arī būs iespēja mieloties ar franču uzkodām un vīniem. Gan šī pasākuma ietvaros kinoteātrī, gan no 25. līdz 27. novembrim mākslas muzejā "Rīgas birža" būs aplūkojama izstāde "Bresas reģiona tradicionālā virtuve".

Savukārt Francijas institūts 25.un 26.novembrī rīkos franču virtuves meistarklases.

Francijas garšas nedēļas viesu vidū būs arī vairāki plaši pazīstami lektori, kuru lekcijas no 25. līdz 27. novembrim Rīgas biržas konferenču zālē varēs apmeklēt visi interesenti. Lekciju cikla ietvaros Burgundijas universitātes mūsdienu vēstures profesors, vīna un kultūras speciālists Kristofs Likāns iepazīstinās ar Francijas vīna kultūru, savukārt Francijas Kultūras un komunikāciju ministrijas eksperts Kristiāns Otēns lasīs lekciju par gastronomiju pasaules kultūras mantojuma kontekstā. Francijas garšas nedēļas noslēgumā Francijas kultūras un kulinārā mantojuma pārstāvniecības vadītājs Pjērs Sanērs aicinās uz lekciju par gastronomiju un tūrismu.

Lielākā daļa Francijas garšas nedēļas pasākumu būs bez maksas. Ielūgumus uz kino pēcpusdienu 24. novembrī, kā arī uz lekcijām Rīgas biržā un meistarklasēm 25. un 26. novembrī varēs saņemt Francijas institūta informācijas centrā (Elizabetes ielā 59, Rīgā).

Ar detalizētu pasākumu programmu var iepazīties interneta mājas lapās www.garsasnedela.lv, www.institut-francais.lv, www.liveriga.com, kā arī sekojot informācijai Francijas garšas nedēļas sociālo mediju kontos www.facebook.com/garsasnedela un www.twitter.com/garsasnedela.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!