Foto: Publicitātes foto
Divu dienu ilgās sacensībās, kas notiks 24. un 25. septembrī, tiks noskaidrots Latvijas labākais vīnzinis jeb sommeljērs, vēsta "Latvijas vīnziņu asociācija". Šis ir konkursa jubilejas gads, jo labākais vīnzinis tiks noskaidrots jau desmito reizi. Konkursa žūrijā būs gan pašmāju vīna profesionāļi, gan Lietuvas un Igaunijas pārstāvji.

Šai laikā ir augusi gan vīnziņu profesionalitāte, gan pilnveidojusies konkursa norises gaita. Katru gadu konkurss pulcē apmēram 10 – 15 vīnziņu, kuri ir gatavi cīnīties par titulu un balvām.

"Latvijas vīnziņu asociācija" ir noteikusi dalības liegumu iepriekšējo čempionātu uzvarētājiem, lai dotu iespēju vairāk sevi pierādīt jaunajiem vīnziņiem. Taču šis liegums neattiecas uz tiem gadiem, kad tiek izvēlēts dalībnieks, kuram būs jāstartē Eiropas vai pasaules čempionātos. Ņemot vērā, ka tieši šogad tiek izvēlēts dalībnieks, kurš pārstāvēs Latviju pasaules čempionātā Argentīnā 2016. gada aprīlī, šoreiz piedalīties drīkst jebkurš gribētājs.

Pirmās sacensību dienas programma, kas ir slēgta skatītājiem, tiek veidota kopā ar Latvijā pazīstamo šefpavāru Māri Astiču un viņa vadīto "Restorānu Servisa skolu". Tieši pēc pirmās dienas rezultātiem tiks noteikti četri veiksmīgākie dalībnieki, kuri jau nākamajā dienā cīnīsies par labākā vīnziņa titulu.

Pirmās dienas sacensības norisināsies Restorānu Servisa skolas telpās, kas pašlaik ir arī jaunā Latvijas Vīnziņu Asociācijas mājvieta. Uzdevumi konkursantiem būs gan teorētiski, gan prakstiski un, galvenais, veidoti tā, lai katrs dalībnieks varētu pierādīt savas zināšanas plašajā vīna pasaulē. Šīs priekšsacīkstes notiks bez skatītāju klātbūtnes.

Otrā sacensību diena tiek veidota sadarbībā ar Latvijas Nacionālās Bibliotēkas jauno restorānu "Klīversala". Ar restorāna vadības atbalstu ir sagatavots plašs un skatītājiem interesants konkursa fināls. Konkursa fināla sākums ir paredzēts 25. septembrī plkst. 16.00 un uz to tiek aicināti visi skatīties gribētāji un līdzjutēji.

Konkursa uzvarētājs saņems ģenerālsponsora sarūpētu balvu – ceļojumu uz kādu vīna valsti, kā arī dosies uz Pasaules čempionātu Argentīnā. Papildus tam visi konkursanti saņems atbalstītāju balvas un diplomus par dalību Latvijas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!