Foto: Normunds Norenbergs
Lai noskaidrotu, kuri restorāni šogad iekļūs "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2014" sarakstā, darbu konkursa otrajā kārtā uzsākusi ārvalstu žūrija. Ārvalstu žūriju veido starptautiski atzīti restorānu profesionāļi, kuru uzdevums ir novērtēt Latvijas restorānu ēdienu un dzērienu kvalitāti, pievēršot īpašu uzmanību apkalpošanas kvalitātei un atmosfērai. Lai saglabātu objektivitāti, ārvalstu žūrijas vārdi tiks atklāti tikai projekta noslēgumā.

Šis ir jau otrais gads pēc kārtas, kad tiek noskaidroti labākie restorāni Latvijā, kuri tiks apkopoti izdevumā "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2014". Pretendentu vērtēšana šogad norit divās kārtās – vispirms restorānu nozares profesionāļi sastādīja savu individuālo labāko restorānu sarakstu un katru no restorāniem izvērtēja, piešķirot punktus.

Otrajā kārtā restorānu vērtēšanā ir iesaistījusies žūrija, kuru šogad veido ne tikai pašmāju profesionāļi, bet arī pieredzējuši nozares eksperti no citām valstīm. Gan vietējie, gan ārvalstu žūrijas pārstāvji aktīvi apmeklē restorānus un izvērtē to sniegumu, rūpīgi novērtējot gan ēdienu un dzērienu kvalitāti, gan pievēršot īpašu uzmanību apkalpošanas kvalitātei un atmosfērai restorānā.

Restorāni savstarpēji netiek salīdzināti, bet tiek izvērtēti individuāli, piešķirot punktus. Maksimālais punktu skaits, ko restorāns var iegūt no žūrijas, ir 200 punkti – 80 punktus restorāns var iegūt par ēdienu, 50 punktus par apkalpošanu, 40 punktus par dzērieniem un 30 punktus par atmosfēru restorānā.

Galvenais uzdevums šogad ir noskaidrot labākos pretendentus iekļaušanai "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2014" sarakstā. Projekta autori pauž gandarījumu, ka ārvalstu eksperti atzinīgi novērtē mūsu restorānu līmeni un uzsver, ka mēs varam lepoties ar to, ka Rīga ir skaista pilsēta ar daudziem labiem restorāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!