Foto: Publicitātes foto

Konkursa "Latvijas gardākā kūka" otrajā pusfinālā, kas 11. jūlijā notika Liepājā, noskaidrotas divas labākās saimnieces ar gardākajām kūkām. Desmit kūku cepēju konkurencē par labākajām tika atzītas Sarmīte Volkova no Vaiņodes ar kūku "Mājas pērle" un Agneta Gulbe no Liepājas ar āboliņa medus un bišu maizes kūku, kurai klāt liktas svaigas ogas. Abas kūku cepējas tālāk dosies uz finālu Rīgā, kur tiks noskaidrota Latvijas pati gardākā kūka. Fināls notiks 15. augustā.

Arī šoreiz kūku gardumu un saimnieču veikumu vērtēja eksperti – "Rimi Gardēži". Bez pusfinālistēm, specbalvu saņēma arī konkursa jaunākā dalībniece – Anna Katrīna Lieģeniece no Liepājas, kurai ir vien 12 gadu. Viņa konkursā gatavoja "Karamē kūku".

Uzvarētāja Agneta Gulbe pēc konkursa atzina, ka uzvara esot bijis patīkams pārsteigums. "Piesakoties konkursam, uzņēmos zināmu risku, jo apzinoties, ka lielākā daļa dalībnieču konkursam pieteiks biskvīta kūkas, izvēlējos gatavot svaigēdāju kūku," savu pārsteigumu pamato Gulbe.

Arī šoreiz vērtētāju vidū bija tādi eksperti, kā Normunds Baranovskis, Liene Zemīte, Signe Meirāne, garšu eksperte Ilze Jurkāne, kā arī pats Liepājas mērs Uldis Sesks. "Rimi Gardēde" Liene Zemīte izteicās, ka katrs reģionālais pusfināls ir īpašs, jo saimnieces žūriju pārsteidz ar kūku daudzveidību, tādējādi apliecinot, ka kūku cepējas no eksperimentēšanas nebaidās.

Katram konkursa vērotājam tā noslēgumā bija iespēja nogaršot 10 kūku cepēju veikumus. Bet īpaši kūku gabaliņi tika nogādāti arī mazajiem kārumniekiem uz Liepājas bērnu namu.

Nākamais konkursa pusfināls notiks 25. jūlijā "Rimi" hipermārketā tirdzniecības parkā "Alfa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!