Vietalvas pagasta Odzienas muižas pagrabā darbu sācis dabīgā kvasa un alus brūzis. Tumšais un gaišais alus, kā arī kvass pie pircējiem nonāks jau maijā, vēsta "Latgales Reģionālā televīzija".

Pirmo reizi jaunā brūža produkciju nobaudīt varēja Odzienas Lieldienu pasākumā. Apmeklētāji atzīst, ka alus ir ļoti garšīgs.

"Mans mērķis ir radīt labu un kvalitatīvu produktu, kas cilvēkiem patiktu, kā arī rīkot šai vietā pasākumus, caur kuriem ar mūsu produkciju iepazīstināt. Vēlos, lai šī vieta vairāk atdzīvotos," teic Odzienas alus un kvasa ražotnes vadītāja Anete Ābelniece, kurai uzņēmējdarbību Odzienas muižā izdevies uzsākt, pateicoties saņemtajam Eiropas Savienības Struktūrfondu finansējumam.

Iepriekš Odzienas muižas ēkā, kas nu ir rekonstruēta un tās pagrabstāvā ierīkots brūzis, atradušās dzirnavas-pienotava. Tuvākajā laikā ražotnē uzstādīs ražošanas iekārtas - iesala dzirnavas, raudzēšanas un pēcraudzēšanas tvertnes, vārāmo katlu. Odzienas alu un kvasu restorānos, kafejnīcās un atsevišķos veikalos varēs iegādāties jau maija beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!