Foto: Vida Press
Kurš teicis, ka pie vīna var tikt tikai tad, ja dodies uz veikalu tam pakaļ? Kāda britu kompānija kļuvusi par pirmo pasaulē, kas izgudrojusi unikālu vīna pudeli – tādu, ko var viegli ieslidināt pastkastītē, vēsta "Vida Press".

Īpašās pudeles gatavotas no plastmasas un veidotas plakanas, kā arī nedaudz garākas par standarta vīna pudelēm, lai tajās ietilptu 750 mililitri vīna. Šāds dizains izveidots, lai kastīte ar vīnu viegli ietilptu pastkastītē vai īpašajās pasta durtiņās ārdurvīs, kas ir ļoti populāras Lielbritānijā. Turklāt vīna pudeles pasargā skaists iepakojums – cieta kartona kastītes ar mīkstinājumu, kas nodrošina to, ka pudeles nesaplīsīs.

Džo Revels no Londonas kompānijas "Garcon Wines" stāsta, ka ideju iedvesmojis kāda drauga stāsts par to, ka ne vienmēr nākas būt mājās, lai pieņemtu vīna piegādi no kurjera. Šādā veidā uzņēmums būs pirmais, kas Lielbritānijā piedāvās abonēt regulārus vīna sūtījumus uz mājām. Kluba biedri jau pavasarī varēšot saņemt ikdienas, iknedēļas vai ik pārnedēļas piegādes.

Foto: Vida Press

Uzņēmuma "Garcon Wines" līdzīpašnieks Santjago Navarro stāsta, ka viņš ir lietas kursā par to, ar kādām problēmām jāsaskaras, piegādājot vīna sūtījumus un tirgojot grādīgo dzērienu interneta veikalā. "Mēs pavadījām ilgu laiku diskutējot ar dizaineriem no visas pasaules, kad beidzot pienāca apgaismības brīdis. Kopš tā laika esam strādājuši pusotru gadu, lai pudeles varētu sākt ražot."

Šīs nudien ir pirmās šāda dizaina un materiāla vīna pudeles, ar ko pasaulei nācies saskarties. To ir ērti ņemt rokās, ieliet vīnu glāzē. Kā sola uzņēmuma pārstāvji, piedāvājumā būs visdažādāko pasaules valstu vīni, ko uz Lielbritāniju piegādās lielā kravā. Uzņēmums tālāk tos dekantēs, lai dzēriens nezaudētu garšu, kad to pārlej plakanajās piegādes pudelēs. Atliek vien cerēt, ka šo jaunumu kādreiz varēsim manīt arī Latvijas tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!