Foto: Shutterstock

Pēdējos gados pasaulē arvien populārākas kļūst Markonas mandeles, kuras tik augstu vērtē restorānu šefi un izsmalcināti garšu pazinēji, saucot tās par mandeļu karalienēm, kopš tās ir atklājuši. Ar ko gan tik īpašu izceļas Markonas mandeles? Atbildi sniedz portāls The Kitchn.

Markonas mandeles tiek audzētas Spānijā, un to nosaukums pazinējiem nozīmē to pašu, ko San Marcano tomāti no Itālijas un kaviārs no Krievijas. Lai arī Markonas mandeles tiek augstu vērtētas jau gadiem, tomēr popularitāti un atpazīstamību tās iegūst tikai pēdējā laikā, augot cilvēku interesei par ēšanas kultūru un kvalitāti citviet pasaulē.

Atšķirībā no ierastajām slaidajām mandelēm, Markonas mandeles ir lielas, noapaļotas un piebriedušas. To tekstūra ir maigāka, it kā mīkstāka un mitrāka. Garšā Markonas mandeles ir saldenas un ļoti aromātiskas.

Markonas mandeles lieto kā jebkuras citas mandeles. Tās ēd svaigas un grauzdētas, pievieno dažādiem salātiem, cepumiem un kūkām. Tās pasniedz gan kā sāļās un pikantās uzkodas, gan karamelizētas ar cukuru kā saldo našķi.

Portāla The Kitchn autori iesaka, ja pirmo reizi ir izdevība pagaršot šīs dievīgās mandeles, tad vispirms izbaudi tās svaigas, pasniedzot ar sieriem. Markonas mandeles jebkuru siera plati padarīs īpašu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!