Vitamīnu trieciendeva: 10 vērtīgākie sezonas produkti, kas jāiekļauj pavasara ēdienkartē
Foto: Shutterstock

Sezonālie produkti ir īsta vitamīnu, minerālvielu un citu vērtīgu vielu krātuve. Tie ir pārpilni ar uzturvielām, kas stiprina imunitāti un labvēlīgi ietekmē cilvēka vispārējo veselības stāvokli. Katrā sezonā goda vietu lielveikalu plauktos un tirgus paviljonos ieņem citi produkti. Mēs pastāstīsim, kuriem no tiem ir vērts pievērst īpašu uzmanību pavasarī.

Sezonālie produkti paver arī plašu lauku eksperimentiem virtuvē, ļaujot izgudrot dažādas jaunas un oriģinālas gastronomiskās kombinācijas. Lūk, produktu saraksts, kurus obligāti jāiekļauj savā pavasara ēdienkartē.

Brokoļi

Vitamīnu trieciendeva: 10 vērtīgākie sezonas produkti, kas jāiekļauj pavasara ēdienkartē
Foto: Shutterstock

Brokoļi ir viena no vērtīgākajām kāpostu šķirnēm. Tajos ir daudz B grupas vitamīnu, kalcija, magnija, dzelzs, cinka un šķiedrvielu. Brokoļi ir arī pārbagāti ar hlorofilu, ko augi sintezē, uzņemot un pārstrādājot saules enerģiju.

Šie veselīgie dārzeņi palīdz cīņā ar lieko svaru, jo satur nelielu kaloriju daudzumu, taču daudz vērtīgu barības vielu. Brokoļu sastāvā ir C vitamīns, folskābe (vairāk nekā citos dārzeņos!), beta karotīns, balastvielas un šķiedrvielas, kas veicina gremošanas orgānu darbību. Brokoļi ir lielisks dzelzs, kālija un citu minerālvielu avots.

Regulāra brokoļu lietošana uzturā regulē zarnu trakta darbību, sniedz enerģiju, kā arī veicina šlakvielu un toksīnu izvadīšanu no organisma. Visvienkāršākais brokoļu pagatavošanas veids ir tvaicēšana vai grilēšana, kamēr tie kļūst kraukšķīgi, un galvenais – lielākā daļa uzturvielu saglabājas.

  • Šajā rakstā atklājām dažādus veidus, kā pagatavot brokoļus, lai tie saglabātos koši zaļi un kraukšķīgi, bet, lasot tālāk, uzzināsi, kādus vēl produktus portālu "Health" un "Kitchenmag" speciālisti iesaka iekļaut pavasara ēdienkartē.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka