Foto: Shutterstock
Aličas – koši dzeltenas vai dzeltensārtas mazas Kaukāza plūmītes bāgātīgas ražas gados zem koka veido blīvu, dzeltenu paklāju, par ko bieži vien nav sajūsmā ne sētnieki, ne dārzu īpašnieki. Iespējams, tieši nezināšanas pēc odziņas ir kritušas nežēlastībā, tādēļ tās var salasīt teju uz katra stūra vai iegādāties tirgū par visai simbolisku cenu, kaut gan patiesībā aromātiskie, skābenie auglīši ir ne vien garšīgi, bet arī vērtīgi, jo izceļas ar īpaši augstu C vitamīna, karotīna un pektīnvielu saturu.

No aličām var pagatavot ne vien gardas sulas, kompotus, džemus un ievārījumus (īpaši labi tīkami skābenā zaptīte garšos, ieziesta starp "Napoleona" kūkas vai biskvīta tortes kārtām), bet arī kreptīgu vīriešu zapti un gruzīnu kečupu – tkemali, kas būs izcila piedeva pie gaļas ēdieniem, mērcēm un sautējumiem.

Tādēļ iesakām jau šajās brīvdienās izmēģināt kādu no septiņām "Tasty" piedāvātajām receptēm, ieburkojot aromātiskās aličas ziemas krājumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!