Skābenes var "ieziemot" dažādos veidos – kaltējot, saldējot vai konservējot, atliek tikai izvēlēties sev tīkamāko, skaidro žurnāls "Praktiskais Latvietis". Tiesa, jāņem vērā, ka, atkarībā no izvēlētā varianta, arī skābeņu garša atšķirsies.
Kaltētas skābenes
Lai skābenes izkaltētu, tās saver uz diega un izkarina ēnainā vietā, vēlams, kurā nav caurvēja, jo tas samazina vērtīgo vielu daudzumu zaļajās lapiņās. Izžuvušās skābenes liek hermētiski slēgtā traukā un glabā vietā, kur netiek klāt saules stari.
No kaltētām lapiņām gatavots ēdiens nebūs tik skābs, un ēdienā var būt jūtama salmu garša.
Konservētas skābenes
Saldētas skābenes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit