Foto: Shutterstock
Ja vēlies sagatavot ziemas krājumiem vērtīgās skābeņu lapas, ir īstais laiks ķerties pie darba. Svaigas zaļās lapiņas vislabāk baudīt veselīgos salātos, bet, pareizi uzglabātas, ziemā varēsi pievienot skābenes dažādām, zupām, sautējumiem un mērcēm kā bagātīgu dzelzs, C vitamīna, karotīna un dažādu minerālvielu, piemēram, kālija avotu.

Skābenes var "ieziemot" dažādos veidos – kaltējot, saldējot vai konservējot, atliek tikai izvēlēties sev tīkamāko, skaidro žurnāls "Praktiskais Latvietis". Tiesa, jāņem vērā, ka, atkarībā no izvēlētā varianta, arī skābeņu garša atšķirsies.

Kaltētas skābenes

Lai skābenes izkaltētu, tās saver uz diega un izkarina ēnainā vietā, vēlams, kurā nav caurvēja, jo tas samazina vērtīgo vielu daudzumu zaļajās lapiņās. Izžuvušās skābenes liek hermētiski slēgtā traukā un glabā vietā, kur netiek klāt saules stari.

No kaltētām lapiņām gatavots ēdiens nebūs tik skābs, un ēdienā var būt jūtama salmu garša.

Konservētas skābenes

Foto: Shutterstock

Saldētas skābenes

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!