Foto: Shutterstock

Tā kā gurķi siltumnīcās jau izstiepušies, to sālīšanas un marinēšanas laiks uzņem apgriezienus. Ne velti dārza darbu kalendārā teikts, ka šonedēļ jāatvēl laiks tieši šai nodarbei. Tā kā pamatrecepte marinēšanai ir viena, atliek izlemt, kādus garšaugus un garšvielas vēl pievienot, lai gurķi būtu izteikti kraukšķīgi un gardi.

Dilles – gurķu burkās dilles ir neatņemama sastāvdaļa. Izmanto kā diļļu ziedus, tā stublājus ar lapiņām, tos sīkāk sagriežot.

Ķiploki – ķiploku daiviņas parasti saber burkās reizē ar svaigajiem gurķiem. Ķiplokiem piemīt laba īpašība – tie aizkavē pūšanas baktēriju attīstību, līdz ar to gurķi burkās nebojāsies. Uz vienu gurķu burku pievieno ne vairāk kā divas daiviņas.

Upeņu un ķiršu lapas – padara gurķus kraukšķīgākus, piešķir patīkamu smaržu un nodrošina izturību uzglabāšanas laikā.

Mārrutku saknes, lapas – piešķir marinētajiem vai sālītajiem (arī skābētajiem) gurķiem pikantu garšu, kā arī palīdz ilgāk tos uzglabāt.

Sinepju sēklas, pipari, diļļu sēklas – padarīs marinētos gurķus kreftīgākus. Var izmantot, piemēram, tikai piparus, vai kombinēt, lietojot pa druskai no visām garšvielām.

Lauru lapas – piešķirs gurķiem izteiktu aromātu, uz vienu burku izmanto ne vairāk kā divas lauru lapas.

Estragons – pievieno gurķiem, lai tie būtu stingri, kraukšķīgi un labi glabātos.
Gurķumētras – nodrošinās to, ka gurķiem būs svaigu gurķu smarža.

"Tasty" jo īpaši iesaka pamēģināt marinētajiem gurķiem pievienot svaigas jāņogas, garšos interesanti. Gatavojot pašu marinādi, noteikti ūdenim nedrīkst aizmirst pievienot sāli un cukuru, lai tā būtu garda. Tāpat vadies pēc receptē norādītajiem daudzumiem un nepārspīlē ar etiķi, citādi gurķi var būt nebaudāmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!