Foto: Shutterstock
Fakts, ka zemeņu, ķiršu, rabarberu un upeņu laiks jau aiz muguras, nenozīmē, ka nav tādu labumu, no kuriem pagatavot ievārījumus. Augusts mūs lutina ar agru pīlādžu ražu, dzidrajiem āboliem, kazenēm un pirmajām brūklenēm – no šīm sastāvdaļām tad arī sanāks ļoti gardi ievārījumi ziemai. Lūk, 15 receptes no "Tasty" pavārgrāmatas!

Pirms vārīšanas, atceries ielūkoties pektīna un skābuma špikerī, lai zinātu, cik daudz cukura un citronu sulas būs nepieciešams. Bet, ja meklē interesantas garšas, ko apvienot vienā burciņā, ielūkojies šeit.

Kazeņu ievārījums

Foto: Shutterstock

Kazeņu ievārījums no pavisam nedaudzām sastāvdaļām. Gardums noderēs kā putrām un pankūkām, tā pildījumam tortēs.

Lasīt vairāk

Brūkleņu un ābolu ievārījums

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojams brūkleņu un ābolu ievārījums.

Lasīt vairāk

Persiku un lavandas ievārījums

Persiku sezona ir sākusies! Pagatavo šo neparasto, bet ļoti gardo ievārījumu un tavi ziemas svētdienu pankūku rīti iegūs pavisam citu, eksotisku noti.

Lasīt vairāk

Plūmju ievārījums ar portvīnu

Foto: Shutterstock

Tumšo plūmju ievārījums ar drusciņu portvīna izteiksmīgākai garšai. Noderēs kā brokastu maizītēm, tā tortēm.

Lasīt vairāk

Ābolu, dzērveņu un sīpolu zapte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Visai netipiska ābolu, sīpolu un dzērveņu zapte jeb ievārījums ar krietnu devu garšvielu un sarkanvīna etiķi. Iesaiņo to skaistās burciņās, pieliec šiltīti, apsien ar burvīgu lenti un pasniedz kā dāvanu svētkos tuviniekiem, draugiem vai darba kolēģiem.

Lasīt vairāk

Pīlādžu un ābolu ievārījums

Foto: Shutterstock

Gards pīlādžu ievārījums ar āboliem un vaniļu.

Lasīt vairāk

Bērnības garša burciņā – aromātisks plūmju ievārījums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gards plūmju ievārījums, kas pagatavots vien no četrām sastāvdaļām. Smērē to uz grauzdiņa, plānajām pankūkām vai izmanto starp biskvīta tortes kārtām. Lieliski garšos arī pamatēdienos ar vistas gaļu.

Lasīt vairāk

Kazeņu un bumbieru ievārījums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Iekonservēta vasara burciņā – gards ievārījums no kazenēm un bumbieriem. Ievārījums būs vienmērīgas konsistences un patīkami sabiezēs, pateicoties ievārījuma cukuram, kurā ir pektīns. To pēc pagatavošanas var likt ne tikai uz pankūkām un brokastu grauzdiņiem, bet arī smērēt uz kūkām un gatavot mērces pie putna vai liellopa gaļas.

Lasīt vairāk

Saldskābā čili mērce ziemai bez pasterizēšanas

Foto: Shutterstock

Saldskabā čili mērce būs neaizstājama, pasniedzot grilētas garneles, vistas nagetus, ceptus pelmeņus, kā arī tā lieliski saderēsies ar citiem ēdieniem Āzijas gaumē. Mērcei ir skaista, ugunīga krāsa. Nelielas burciņas var kļūt par ļoti jauku dāvaniņu draugiem.

Lasīt vairāk

Foto recepte: Gardais pīlādžu ievārījums bez rūgtuma

Foto: Shutterstock

Pīlādžu raža šogad padevusies visai branga - kociņi tā vien līkst no ogu smaguma, tādēļ lieti noderēs mūsu lasītājas Antras Kalnciemas iesūtītā aromātiskā pīlādžu ievārījuma recepte.

Lasīt vairāk

Piparmētru ievārījums pret saaukstēšanos

Foto: Shutterstock

Piparmētru ievārījums ar citronu ne tikai atsvaidzinās tavu tējas rituālu, bet arī paaugstinās imunitāti un uzlabos veselību. Kamēr vēl zaļās, smaržīgās lapiņas nav nokodusi salna, pamēģini to pagatavot arī tu!

Lasīt vairāk

Brūkleņu ievārījums ar āboliem

Brūkleņu ievārījums ar āboliem - burvīga ziemas zapte.

Lasīt vairāk

Brūkleņu ievārījums ar plūmēm

Foto: Shutterstock

Gardais brūkleņu ievārījums ar plūmēm un āboliem.

Lasīt vairāk

Viegli saldais ābolu ievārījums

Foto: Shutterstock

Šādu ābolu ievārījumu var izvārīt jebkurā brīdī, vārot nelielu daudzumu un noglabājot burciņu ledusskapī un, kad burciņa izēsta, vāra nākamo porciju.

Lasīt vairāk

Pīlādžu ievārījums

Foto: Shutterstock

Ievārījuma burku plaukta īpašais goda viesis - pīlādžu ievārījums.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!