Foto: Shutterstock
Kā gudri realizēt 10 kilogramus gurķu, kas atceļojuši no laukiem vai siltumnīcas uz virtuvi? Itin vienkārši, sagatavojot tos ātrai apēšanai vai ziemas krājumiem. Ja arī tavās mājās ir lērums gurķu un prāto, ko ar tiem iesākt, lūk lērums ideju no "Tasty" recepšu krājumiem!

Tā kā šo varētu saukt par gurķu vasaru, jāizmanto katra izdevība, lai tos iemarinētu, ieskābētu vai konservētu salātos.

Ja esi ātru darbiņu cienītājs un mazsālītie gurķi ir tas gardums, kam nespēj pretoties, tad tieši šādā veidā gatavoti gurķi būs visātrāk nokraukšķināmi. Tāpat dažu stundu laikā vari iemarinēt arī gurķu šķēlītes mārrutkos – tie būs izcili gardi un no šķīvjiem pazudīs acumirklī.

Ziemas krājumiem izvēlies gurķu skābēšanu vai marinēšanu, kā arī pagatavošanu klasiskajos Latgales salātos. Ja gurķus skābē, nekautrējies noiet kādu līkumu un paķert dažas saujas jāņogu vai upeņu – tās skābētajiem gurķiem piešķirs pavisam īpašu aromātu. Marinētajiem gurķiem atceries pievienot pietiekami daudz garšaugu un garšvielu – dilles aromātam, mārrutka sakni kraukšķim, bet dilles, kā arī ķiršu vai upeņu lapas – īpaši kārdinošai garšai. Nesmādē arī piparmētru lapiņas – tās gādās par svaigu noti. Gatavojot leģendāros Latgales salātus, neaprobežojies vien ar pipariem un sāli, bet garšvielu buketi papildini ar kādu tējkaroti sinepju sēkliņu izteiksmīgākai garšai.

Eksperimentēt kārajiem esam sarūpējuši recepti īpaši kraukšķīgām gurķu šķēlēm, kam skaisti saulainu garšu un austrumniecisku garšu notis piešķirs pievienotais karijs. Savukārt taupīgajiem nebūs jāsatraucas par to, ka pāraugušie gurķi jāaizlaiž postā – tos var sarīvēt un pievienot gurķu sālījumam, iegūstot gurķos sālītus gurķus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!