Foto: Shutterstock
Skābās garšas dēļ jāņogas neierindojas starp iecienītākajām vasaras ogām, taču velti, jo ir ļoti daudz konservēšanas paņēmienu, kā tām sevi parādīt tajā labākajā gaismā.

Jāņogu konservēšanas klasika viennozīmīgi ir želeja. Sarūpējot dažas burciņas ogu smēriņa, vēlākos mēnešos to varēsi bagātīgi ziest biskvīta kūkās un pasniegt ar pankūkām. Starp receptēm atradīsi arī veidu, kā ogas izmantot sāļo gardumu meistarošanā, jo ne visi ir krituši uz saldumiem.

Ja ogu raža šogad ir pavisam maktena, tad pagatavo kompotu, sīrupu vai liķieri, un būsi pats sev pateicīgs pēc dažiem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!