Foto: Shutterstock
Ievārījumi savārīti, sēnes iemarinētas – ko tālāk? Ja meklē, ko vēl burciņās noglabāt ziemai, tālu nav jāskatās. Esam parūpējušies par konservējamo darbu sarakstu, un nu pienācis laiks tomātiem. Tos ziemai vari sagatavot gan marinētus, gan salātos, gan kā lečo, gan pikanto sāļo ievārījumu čatniju. Atliek tikai izvēlēties kā un ķerties pie darba – lūk, 26 idejas no plašās "Tasty" recepšu grāmatas.

Konservēšanai izvēlies svaigus un gatavus tomātus – ar stingrāku miziņu būs piemēroti marinēšanai un salātiem, bet mīkstākos tomātus drošu sirdi vari savārīt čatnijos un tomātu mērcē. Tāpat konservēšanai izmanto visdažādākās tomātu šķirnes – gan zaļos tomātus, gan dzeltenos, gan plūmju, aveņu kā arī ķirštomātus.

Lai veselie tomāti pēc apliešanas ar marinādi nesasprāgtu, neaizmirsti tos ar kociņu viegli sadurstīt. Bet, ja tieši pretēji, vēlies tomātus, kam nav miziņa, pirms konservēšanas iegriez svaigajos tomātos krustiņus un noblanšē verdošā ūdenī. Pēc tam miziņa viegli nolobīsies nost un tomātus varēsi ieburkot kā vien vēlies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!