Foto: Shutterstock

Kamēr baudām gada karstākās dienas, ledus ir labs papildinājums ikvienam atspirdzinošam dzērienam. Tāpēc gandrīz vai ikvienās mājās atrodami ledus trauciņi. Tie var būt vai nu no plastmasas vai silikona. Portāls "Food52" piedāvā oriģinālus alternatīvus veidus, kā izmantot ledus trauciņus arī citu gardumu ilgstošai uzglabāšanai.

1. Bazilika pesto - ledus trauciņi ir ideāls veids, kā sadalīt pesto mazākās porcijās. Sagatavotos un vēl neizmantotos gabaliņus var vienkārši likt atpakaļ ledusskapī un uzglabāt līdz nākamajai izmantošanas reizei, izvairoties no bojāšanās, kā tas notiek, ka atver stikla burciņu.

2. Karija pasta - ja esi Āzijas stila ēdienu piekritējs, tad ledus trauciņi noderēs karija pastas saldēšanai. Vari pastu pagatavot pats vai sasaldēt veikalā iegādātu pastu, ja tā palikusi pāri pēc vakariņu gatavošanas.

3. Sīrupi - alternatīvs veids, kā uzglabāt ūdens saldinātājus, ir tos sasaldēt ledus trauciņos. Tad varēsi no saldētavas paņemt tieši tik gabaliņus, cik nepieciešams. Turklāt rezultātā iegūsti jau atdzesētu dzērienu.

4. Tēja un kafija - ja esi stipras kafijas un tējas mīļotājs un vasaras laikā šos dzērienu baudi ar ledu, tad saldēti ledus kubiņi ar iemīļoto dzērienu palīdzēs “neatūdeņot”, saglabājot vēlamo koncetrāciju arī dzērienā, kam pievienots ledus.

5. Tomātu mērce - ja esi gardēdis, kas mājās pats gatavo tomātu mērci, tad droši vari to saldēt mazās porcijās. Katrā gatavošanas reizē tad varēsi no saldētavas izņemt tieši tik daudz kubiņus, cik tev konkrētajā reizē vajadzīgs.

6. Dažāda veida pieni - kokosriekstu piens, kondensētais piens, paniņas un cita veida pieni, ko izmantojam uzturā, var tikt saldēti ledus trauciņos. Ja gatavo kādu desertu un paliek pāri neliels daudzums, piemēram, kokosriekstu piena, tad neļauj tam aiziet zudumā - lej ledus trauciņos un liec saldētavā.

7. Garšaugi ar olīveļļu - sablenderē savus mīļākos garšaugus kopā ar labas kvalitātes olīveļļu, lej gatavo masu ledus trauciņos un sasaldē. Ziemas laikā to varēsi izmantot mērcēm, salātiem un zupām.

8. Vīns - vari saldēt arī vīnu, kuru pēc tam ledus gabaliņu formā pievieno atspirdzinošiem vasaras dzērieniem. Tādējādi, piemēram, dārza svētkiem var gatavot bezalkoholisku limonādi un viesi paši var izvēlēties, vai papildināt to ar “vīna ledu”.

9. Augļu sulas - sasaldē pašu spiestas augļu sulas un pēc tam pievieno tās gāzētam ūdenim, rezultātā iegūstot labu alternatīvu veikalā iegādājamiem “burbuļūdeņiem”.

10. Buljons - saldēšana ir lielisks veids, kā uzglabāt pagatavot dārzeņu vai gaļas buljonu līdz nākamajai izmantošanas reizei. Tomēr jāatceras, ka ledus trauciņos saldētavā buljonu var uzglabāt tikai līdz diviem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!