10 vienkārši pagatavojamas mērces šašlikam un citiem grilētiem ēdieniem
Foto: Shutterstock

Grila sezona ir atklāta un, gluži kā katru gadu, ne viens vien centīsies ar saviem kulinārajiem šedevriem pārsteigt draugus, radus un kaimiņus, lai pierādītu, ka ir īstens grilēšanas karalis. Lai izcīnītu šo godpilno titulu, ar mīkstu un aromātisku šašliku nebūs gana, jo tieši prasmīgi piemeklēta mērce piešķirs zeltainajiem gaļas gabaliņiem, kebabiem, folijā ceptiem tupeņiem vai grilētu dārzeņu iesmiņiem īpašu sulīgumu un jaunas garšas nianses. Lai iedvesmotu tevi pacelt savu uz grila gatavoto meistarstiķu garšas īpašības jaunā līmenī, piedāvājam desmit interneta vietnē "Dljadachnikov" noskatītas vienkārši pagatavojamu mērcīšu variācijas

Ir pienācis laiks uzzināt receptes, kas tavas jau tā lieliskos šašlikus padarīs vēl gardākus un sulīgākus nekā parasti.

Tomātu mērce

10 vienkārši pagatavojamas mērces šašlikam un citiem grilētiem ēdieniem
Foto: Dennis "DieTa" Klein / cc

Kam paredzēta: cūkgaļas un liellopu gaļas šašlikam

Lai pagatavotu tomātu mērci, tev būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 1 litrs sablendētu tomātu savā sulā,
  • 1 bunte sasmalcinātu zaļumu (dilles, pētersīļi, lociņi),
  • 3 caur spiedi izspiestas ķiploka daiviņas,
  • sāls pēc garšas,
  • šķipsna cukura.

Visas sastāvdaļas liek bļodiņā, samaisa un ļauj mērcei ievilkties vismaz pusstundu. Ja vēlies, lai mērce ir asāka, pievieno kapātus čili piparus vai pāris pilienus "Tobasco".

Majonēzes– sojas mērce

Kam paredzēta: vistas šašliks, folijā cepti vai grilēti kartupeļi.

Lai pagatavotu majonēzes– sojas mērci, tev būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 150 ml majonēzes,
  • 2 ĒK sojas mērces,
  • 2 caur spiedi izspiestas ķiploka daiviņas,
  • 3–4 ĒK citronu sulas,
  • 1 TK sinepju.

Visas sastāvdaļas liek aizvākojamā burciņā un sakrata.

Lasot tālāk, uzzināsi citas vienkārši pagatavojamu mērču receptes, kas izcels šašlika, kebabu, folijā ceptu kartupeļu, grilētu dārzeņu un citu ēdienu garšu, ļaujot tev kļūt par īstu grilēšanas ekspertu.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka