Foto: Shutterstock
Ziemassvētku gaidās mājas saldumu groziņa saturs vienmēr tiek papildināts ar piparkūkām. Kā jau plaši pieprasīta prece, šajā laikā tās ir nopērkamas teju uz katra stūra, turklāt visās iespējamās formās un dažādām gaumēm atbilstošas. Kamēr vieni atzīst tikai plānas un kraukšķīgas, citiem tīkamākas ir biezas, mīkstas un sulīgas piparkūkas. Tomēr mēs aicinām kaut reizi pagatavot tās pašu spēkiem, turklāt no pašgatavotas mīklas, jo mājīgais piparkūku aromāts un kopīgas darbošanās prieks nav nopērkams nevienā veikalā.

Sekojot mūsu padomiem, pagatavot šos pikantos cepumiņus nebūs nemaz tik sarežģīti. Te atradīsi 12 piparkūku mīklu receptes visām gaumēm – sāc ar to, ka izvēlies sev tīkamāko. Tad sadali darbus virtuvē: iecel atbildīgos par garšvielu malšanu, cukura sīrupa vārīšanu, mīklas iejaukšanu un glazūras gatavošanu. Kad priekšdarbi, sagatavojot mīklu un glazūru, būs paveikti, varēsiet izbaudīt jautrāko procesa daļu, rullējot mīklu, izvēloties piparkūku formiņas un dekorēšanas mākslā pārspējot viens otru izdomā un asprātībā, liekot lietā cukura glazūru.

Pirms jūsu jautro pavāru komanda dosies virtuvē gatavot piparkūkas, pieputinot to ar miltiem un pieskandinot ar smiekliem, kopīgi iepazīstieties ar 10 "Tasty" zelta vērtiem padomiem, kas piparkūku cepšanu padarīs daudz vienkāršāku un nodrošinās izcilu gala rezultātu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!