Ērkšķainais ceļš līdz nevainojamām kotletēm sākas ar gaļas izvēli. Šajā brīdī nekādā gadījumā nevajadzētu nokļūdīties, jo tad viss tālākais darbs būs vējā. Lai nāktu tev talkā, uzklausījām virtuves guru Mārtiņa Sirmā viedos padomus par to, kas būtu jāņem vērā, izvēloties malto gaļu. Šaja noderīgajā rakstā uzzināsi, kādēļ viņš iesaka labāk malt gaļu pašam un kādai vajadzētu izskatīties kvalitatīvai maltajai gaļai, ko droši var nest mājās no veikala vai tirgus.
Maisā, uz cepamā papīra vai pannā – vai zini, kā izcept visgardākās kotletes? Lai darītu galu kaismīgajiem strīdiem par to, kā tad tās būtu pareizi gatavojamas, "Tasty" komanda nolēma veikt kotlešu eksperimentu. Rezultāts bija visai negaidīts un pierādīja, ka ne vienmēr tas, kas acij tīkamāks un pierastāks, ir arī garšīgāks. Vairāk par šo neparasto eksperimentu un mūsu secinājumiem uzzināsi šajā rakstā.
Gatavojot kotletes, nekādā gadījumā nevajadzētu aizmirst mērci, jo tieši tā piešķir zeltainajām gaļas bumbiņām īpašu sulīgumu un jaunas garšas nianses. Kotletes vari gan pārliet ar mērci tieši pirms pasniegšanas, gan iegremdēt tās karstajā mērcītē un pirms baudīšanas vēl pāris minūtes pasutināt. Lai iedvesmotu arī tevi pacelt kotlešu garšas īpašības jaunā līmenī, piedāvājam iepazīties ar šiem padomiem par garšīgām un vienkārši pagatavojamām kotlešu mērcēm.
Tagad laiks tev, iedvesmojoties no mūsu padomiem, apsiet priekšautu, uzlocīt piedurknes un apņēmīgi soļot uz virtuvi, lai pagatavotu patiešām izcilas kotletes, ko apskaudīs ne vien tava omīte, bet arī mamma, suns, kaķis un visi pārējie mājinieki.
Lai veicas un labi garšo!