Foto: Shutterstock
Sviestmaizes un karstmaizes – gan saldās, gan sāļās variācijās – ir viena no biežākajām brokastu izvēlēm. Tas tādēļ, ka maizītes ir gardas, sātīgas un pavisam ātri un vienkārši pagatavojamas. Turklāt šis ir lielisks veids, kā radoši izmantot dažādus ledusskapja un virtuves plauktiņu krājumos atrodamus produktus, lai sestdienas rītā nebūtu jāauj kājas un jādodas uz veikalu.

Apsolām, ka, sasmeļoties noderīgas idejas mūsu izvēlēto padomrakstu kolekcijā, tu kļūsi par īstenu sviestmaižu ģēniju, jo varēsi pie brokastu galda gan palepoties ar faktiem par to, ko uz maizes iecienījuši likt ļaudis dažādās pasaules malās, gan paspīdēt ar zināšanām, kā gatavojama sviestmaize, lai to varētu dēvēt par ne vien garšīgu, bet arī veselīgu.

Arī tavas prakstiskās iemaņas, protams, sekojot padomiem, būs uzdevumu augstumos – visi vai noelsīsies aiz sajūsmas, kad tu atnesīsi paplāti, uz kuras rindosies ar pastēti, pikantiem salātiņiem vai svaigi gatavotiem smēriņiem pārziestas apetītlīgas maizītes, īpaši graujošam efektam dekorētas ar krāšņām avokado šķēlīšu rozēm, ceptu vai plaucētu olu, kuras dzeltenums kārdinoši nolijis gar grauzdētas maizes rikas malām.

Foto: Shutterstock

Neesam aizmirsuši arī par saldummīļiem: skaidrosim, kā pagatavot "nabaga bruņinieku" jeb saldo grauzdiņu franču gaumē, un lutināsim kārumniekus ar vēl septiņām saldo brokastmaizīšu receptēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!