Foto: Shutterstock
Nedēļas izskaņā esam pelnījuši palutināt sevi ar ko īpaši kārdinošu. Ceptas vai grilētas garneles ir viena no gardākajām un visātrāk pagatavojamām uzkodām. Tā kā izcept garneles aizņem ne vairāk kā 3–5 minūtes, tad tu vari pirms cepšanas veltīt laiku tam, lai pagatavotu gardu mērcīti, izvēloties kādu no astoņām mūsu piedāvātajām garšu variācijām.

Ar mērci varēsi gan pārliet sulīgās garneles vai pasniegt to atsevišķā trauciņā, lai katrs ēdējs pats var pamērcēt garneļu kumosiņus.

Garneļu sviests

Šādu sviestu var pagatavot, ja cepšanai tiek izmantotas garneles ar čaulām. Nolobītās čaulas nevis izmet laukā, bet kopā ar sviestu liek panniņā un izkarsē, līdz sviests uzvārās. Aromatizēto sviestu izkāš caur smalku sietu, pievieno pēc garšas laima sulu. Pasniedzot ceptās garneles, pāri lej garneļu sviestu.

Miso sviests

Miso pastu samaisa ar kausētu sviestu, pievieno rīvētu citrona miziņu, citronu sulu un smalki sagrieztus lociņus. Pasniedzot ceptās garneles, pāri lej miso sviestu.

Raudenes mērce

Raudenes mērce piešķirs garnelēm Vidusjūras aromātus. Smalki sagriež kaperus, raudenes lapiņas, ķiploku, pievieno kvalitatīvu olīveļļu un citronu sulu. Pasniedzot ceptās garneles, pāri lej garneļu sviestu.

Pesto mērce

Aizmirsti par likumu, ka jūras veltes nav ieteicams jaukt ar sieru. Sajauc pesto ar eļļu un citronu sulu, līdz iegūsti mērces konsistenci un pasniedz ar garnelēm.
Foto: Shutterstock

Čili un zaļumu mērce

Šo mērci vari izmantot gan, lai garneles iemarinētu uz 15 minūtēm pirms cepšanas, gan vienkārši kā mērci ceptu garneļu pamērcēšanai. Smalki sagriez zaļumus (kinzu, spinātus), pievieno kapātu vai rīvētu ķiploku, čili pipariņu, olīveļļu un laima sulu. Pēc garšas pievieno sāli.

Ķiploku mērce

Sajauc ķiploku majonēzi ar rīvētu citrona miziņu un pasniedz ar garnelēm atsevišķā bļodiņā.

Mango salsa

Tev būs nepieciešams viens gatavs mango. Sagriez to nelielos gabaliņos, pāri lej trīs ēdamkarotes olīveļļu, divas ēdamkarotes baltvīna etiķi, pievieno smalki sagrieztas mērces sastāvdaļas: Šalotes sīpolu, ķiploka daiviņu, čili piparu, nelielu gabaliņu ingvera un kinzas zaļumiņus. Izmaisi un pēc garšas pievieno sāli. Pasniedz ar ceptām garnelēm.

Grilētas paprikas mērce

Šai spāniskajai mērcei izmanto vai nu jau gatavas grilētas paprikas eļļā, vai apcep paprikas cepeškrāsnī (uz grila), līdz veidojas ogļaina miza. Paprikas ietin folijā uz 15 minūtēm, ļauj savos tvaikos tvaicēties, pēc tam nolobi mizu. Paprikas bez sēklām sagriez nelielos gabaliņos, pievieno kapātu ķiploku, grauzdētas mandeleļu skaidiņas un olīveļļu. Izmaisi un pēc garšas pievieno sāli. Pasniedz ar ceptām garnelēm.

Nu tu vari izvēlēties arī kādu no "Tasty" pavārgrāmatas receptēm ceptām garneļu maltītēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!