Foto: Shutterstock
No sliņķiem pavisam noteikti ir vērts mācīties, it īpaši, ja ir vēlēšanās virtuvē kļūt veiklākam un visu padarīt ātri. Vai esi aizdomājies, ka ir lietas, kuras nav obligātas? Lūk, daži sliņķu ieteikumi, kā būt lieliskiem pavāriem, netērējot laiku un resursus!

Būt par sliņķi nebūt nav slikti. Dažus ieradumus, kurus varbūt neatzītu tie, kuri ir pedanti vai kaislīgi ēst gatavotāji, kuriem virtuvē pavadītais laiks ir meditācija, vienmēr vajag ieviest arī savā ikdienā. Kaut vai tāpēc, ka tas rezultātu var padarīt krietni vien patīkamāku.

Trauku mazgājamā mašīna obligāti nav jāizkrāmē

Foto: Shutterstock

Sliņķu labākais draugs ir trauku mazgājamā mašīna – atliek netīros traukus vien salikt pa vietiņām, ielikt mazgāšanas līdzekli, izvēlēties mazgāšanas ciklu un aizvērt durtiņas. Mašīna pati nomazgā traukus un miers mājās.

Tiklīdz, kā atskan signāls, ka trauki tīri, it nemaz nav jāsteidzas tos no mašīnas izkrāmēt – ja zini, ka tajā atrodas tās pašas krūzītes, karotes un šķīvji, kuri tūlīt atkal būs nepieciešami ēšanai, vienkārši izņem tīros traukus no mazgājamās mašīnas tad, kad tie ir nepieciešami.

Ātrākais veids, kā izcept kūciņas – saldēta kārtainā mīkla

Foto: Shutterstock

Sliņķi dzīvo fantastiskā laikmetā, kad visu nepieciešamo (nu labi, gandrīz visu), ir iespējams nopirkt veikalā. Kad sliņķis ir ieraudzījis gardu kārtainās mīklas smalkmaizīšu recepti Tasty.lv, tas nevis ņemas mīcīt mīklu no auksta sviesta un miltiem, bet atver saldētavu un izņem kārtainās mīklas paciņu no saviem krājumiem.

Mazgāt mērkrūzi pēc katras sastāvdaļas – nu nē!

Foto: Shutterstock

Slinkais ēst gatavotājs izplānos savus gatavošanas soļus tā, lai būtu jāsmērē pēc iespējas mazāk trauku.

Piemēram, ja tiek izmantota mērkrūze, kurā iebērts nepieciešamais rīsu, auzu pārslu vai kāda cita sausā produkta daudzums, sliņķis nepieciešamo šķidrumu izmērīs tajā pašā krūzītē uzreiz pēc tam, kad būs izbēris griķus vai ko citu. Skalot mērkrūzi sliņķis noteikti necentīsies trīs reizes pēc kārtas.

Sviestu kausē tajā pašā traukā, kur tiks gatavota mīkla

Foto: Shutterstock

Kāpēc smērēt divas bļodiņas, ja visu var izdarīt vienā? Ja nepieciešams izkausēts sviests un ir mikroviļņu krāsns, tā vietā, lai sviestu ieliktu nelielā bļodiņā un pēc tam pārlietu lielajā, kur tiks uzjaukta mīkla, vienkāršāk ir uzreiz sviestu kausēt tajā pašā bļodā.

Sliņķis zina, cik apnicīgi ir mazgāt taukainu bļodiņu, kurā sviests atradies tikai 30 sekundes.

Ātrās kūkas maisījums – sliņķa labākais draugs

Foto: Shutterstock

Ja gatavojies cept biskvīta kūku, tad noteikti zini, cik daudz laika aizņem perfektās mīklas uzjaukšana. Šeit nu noteikti nevajag kautrēties, jo procesu krietni vien atvieglos ātrie kūku maisījumi, kuriem atliek pievienot vien ūdeni, eļļu vai pienu, lai iegūtu lielisku mīklu šokolādes vai vaniļas biskvīta kūkai.

Izcep biskvīta pamatnes un vienkārši pārzied tās ar gardu sviesta krēmu, ievārījumu vai jebkuru citu smēriņu.

Ja miza nav bieza, tā var uz kartupeļa palikt

Foto: Shutterstock

Jo mazāk darba, jo labāk! Tāds ir slinkā pavāra moto arī reizēs, kad jāgatavo dārzeņi. Tos, kā izrādās, var arī nemizot – jau veikalā vai tirgū iegādājies tādus burkānus un kartupeļus, kuriem ir tīra un plāna miziņa.

Āķīši pannām un katliem tieši virs izlietnes

Foto: stock.xchng

Netīrās pannas un katlus mazgāt ir visai nogurdinoši, it īpaši, ja nav trauku mazgājamās mašīnas. Un vēl iedomājoties par to, ka jācilā katliņu kalns, vien sāk sāpēt galva.

Slinkais ēst gatavotājs ir padomājis arī par to – tā vietā, lai kaltiem un pannām atvēlētu atsevišķu skapīti un liktu tiem žūt uz trauku žāvētāja, sliņķis ir izplānojis savu virtuvi tā, ka virs izlietnes pannām un katliem ir savi āķīši. Tur pēc mazgāšanas tie arī tiek pakārti un žūst, ūdens pilieniem tekot atpakaļ virtuvē.

Vienmēr palūdz sagriezt gaļu un sieru veikalā

Foto: Shutterstock

Kad ir atrasts ideālais šķiņķa gabaliņš, gardā servelāde vai čorizo desa, sliņķim ir sava taktika, lai mājās gaļas gardumus tas varētu baudīt uzreiz. Slinkais ēst gatavotājs laipni palūdz gaļas stenda pārdevējai sagriezt gaļu turpat veikalā, jo tur pieejams visasākais un labākais gaļas griezējs.

Atnākot mājās, vairs nebūs jādomā par naža un gaļas dēlīša smērēšanu, atliks vien paņemt desas šķēlīti un uzlikt uz maizes rikas. Tieši tas pats attiecas uz cietajiem sieriem, ja vien tie netiek pirkti rīvēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!