Baltos vai sarkanos? Špikeris, kāda veida sīpolus izmantot dažādos ēdienos
Foto: Shutterstock

Daudzi no mums ne reizi nav aizdomājušies par to, ar ko un vai vispār atšķiras dažādu veidu sīpoli, ēdiena gatavošanai visbiežāk izmantojot tos sīpolus, kas nu pagadījušies pa ķērienam. Kaut vairumā gadījumu, šādi rīkojoties, nenotiks nekas traģisks, tomēr ka reizēm, izmantojot nepareizo sīpolu šķirni, var neizbēgami sabojāt ēdiena garšu. Lasi tālāk un uzzini, kurš sīpolu veids vislabāk iederēsies salātos, kurus pievienot tartaram, bet kuri ir vispiemērotākie franču sīpolzupai.

Lielākā problēma ir tā, ka bieži vien, izlasot recepti, tajā tiek norādīts, ka nepieciešami sīpoli, nekonkretizējot, kādus izvēlēties – sarkanos, baltos vai, piemēram, Šalotes. Ņemot vērā portāla "Goodhouse" ieteikumus, sagatavojām špikeri, kāda veida sīpoli vislabāk iederēsies dažādos ēdienos, paspilgtinot un uzlabojot to garšas īpašības.

Dzeltenie jeb "parastie" sīpoli

Baltos vai sarkanos? Špikeris, kāda veida sīpolus izmantot dažādos ēdienos
Foto: Shutterstock

Tieši šos sīpolus mēs ikdienā izmantojam visbiežāk, tādēļ tie ir atrodami teju katras saimnieces virtuvē. Pēc garšas dzeltenie sīpoli ir izteikti asi, sīvi un pat nedaudz rūgteni. Gatavošanas laikā tie zaudē sīvumu, kļūstot aromātiski un viegli saldeni. Cepšanas laikā zeltenie sīpoli lieliski karamelizējas, iegūstot skaisti zeltainu toni.

Dzeltenie sīpoli iederas ļoti daudzos ēdienos, kur nepieciešams neliels sīpolu daudzums – viena vai divas galviņas. Vari tos droši izmantot zupās, dažādos gaļas un zivju ēdienos un uz grila gatavojamās maltītēs. Šie sīpoli būs arī labs pamats dažādām mērcēm (te atradīsi recepti pastai ar klasisku Boloņas mērci).

Lasi tālāk un uzzini, kuri sīpoli ir vispiemērotākie salātiem, kuri uzlabos picas garšu, un kura veida sīpoli ir pa ķērienam vairumam šefpavāru.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka