Biezpiena sacepums
Foto: Shutterstock

Biezpiena sacepums ir ļoti garšīgs, vienkāršs, bet tajā pašā laikā "viltīgs" ēdiens, jo, pat stingri ievērojot receptes norādījumus, gadās, ka kaut kas tomēr noiet greizi: malas piedeg, bet vidū sacepums vēl ir šķidrs vai arī izskatās kārdinoši, bet tomēr ir pārāk sauss. Atsaucot atmiņā bērnudārza laikus, neviļus nākas aizdomāties, vai tikai pavārītēm nebija zināmi kādi īpaši knifiņi, jo viņām biezpiena sacepums vienmēr izdevās izcili gards, sulīgs un ar kārdinoši zeltainu garoziņu. Izrādās, šim ēdienam tiešām ir savi noslēpumi, kas jāzina, lai iemācītos to prasmīgi pagatavot.

Kādi tad ir galvenie iemesli, kādēļ teju nevienam ar pirmo "šāvienu" neizdodas pagatavot izcili gardu biezpiena sacepumu, atklāj portāla "Woman365" speciālisti, minot piecas biežāk pieļautās kļūdas.

Piena produktu izvēle

Ja vēlies baudīt izcilu garšu, tad šajā gaidījumā vari aizmirst par kaloriju skaitīšanu, jo, lai biezpiena sacepums izdotos sulīgs un maigs, to būtu ieteicams gatavot no trekna lauku biezpiena un skābā krējuma. Kvalitatīvu piena produktu izvēle būs visai droša garantija tam, ka biezpiena sacepums gan pēc konsistences, gan pēc garšas līdzināsies bērnībā baudītajam.

Biezpiena sacepums kā bērnudārzā: pieci noslēpumi un klasiska recepte
Foto: Shutterstock

Olu kulšana

Kvalitatīvas sastāvdaļas, protams, ir no svara, tomēr ne mazāk svarīga ir pareiza gatavošanas tehnoloģija. Viena no panākumu atslēgām ir arī pareiza olu kulšana – tās ar cukuru jākuļ tik ilgi, līdz olu masa ir dubultojusies apjomā, kļūstot gaišāka un gaisīgāka. Miltus pievienot nevajag! Lai sacepums būtu gaisīgs un pufīgs, miltu vietā izmanto mannu – tā neļaus sacepumam saplakt. Noteikti ļauj gatavajai sacepuma masai pirms cepšanas vismaz 20 minūtes "atpūsties" cepamajā formā, lai manna pa šo laiku paspētu piebriest.

Lasi tālāk un uzzini pārējos noslēpumus, lai iemācītos pagatavot nevainojami gardu biezpiena sacepumu bērnudārza pavārmākslas labākajās tradīcijās, kā arī uzzini klasisko recepti.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka