Foto: Shutterstock

Sulīga un maiga zivs fileja ir viena no gardākajām maltītes sastāvdaļām, ja tā pasniegta kopā ar svaigiem dārzeņu salātiem vai irdeniem rīsiem. Tāpat kā gaļu, arī zivis var pagatavot visdažādākajās manierēs – vārīt, cept cepeškrāsnī, uz pannas vai apvārīt eļļā. Bet kā panākt angļu iecienītā ēdiena "fish&chips" efektu, kad zivs filejas gabaliņi ir pagatavoti kraukšķīgā mīklā?

Kraukšķīgās mīklas noslēpums slēpjas tās sastāvdaļās – mīklas vieglumu panāk ar gāzētu minerālūdeni un alu. Mīklas pagatavošanai var izmantot abus dzērienus vai tikai vienu. Izmantojot, piemēram, tikai alu, mīkla būs nedaudz mazāk gaisīga, taču ar izteiktu alus garšu. Bet, pievienojot gāzēto ūdeni, tiks panākts pavisam gaisīgs efekts.

Mīklas pagatavošanai vajadzīgi 100 līdz 200 grami miltu (daudzums atkarīgs no tā, cik daudz zivs filejas gabaliņus paredzēts gatavot), un aptuveni 150–350 mililitri alus (gaišais vai tumšais) un minerālūdens (kopā). Mīklu pagatavo pavisam vienkārši – bļodā ber miltus, pievieno tiem garšvielas pēc garšas, piemēram, sāli, piparus, kurkumu, un pēc tam visu pārlej ar alu un/vai minerālūdeni.

Pēc tam mīklā apviļā zivs filejas gabaliņus. Vislabākās būs tā saucamās baltās zivismencas, asari, zandarti, ķīši, pikšas, pangasijas, heks vai veikalos saldētā veidā pieejamā pollaka fileja. Mīklā apviļātos zivs gabaliņus vāra karstā eļļā, piemēram, saulespuķu eļļā vai kādā citā neitrālas garšas augu eļļā. Gatavos zivs pasniedz ar ceptiem kartupelīšiem, uzkodu mērci, rīsiem, salātiem un visu citu, ko sirds kāro.

Gardiem piedzīvojumiem pagatavo kādu no Tasty.lv receptēm jau šodien!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!