Foto: Shutterstock
Kartupelis ir latvieša otrā maizīte – lai gan no tālām zemēm ievests, šis naktenis ir dziļi iesakņojies mūsu kulinārijā un kādu laiciņu nekur arī nepazudīs. Turklāt ne velti ir teiciens, ka – ja mājās nav kartupeļu, tad nav, ko ēst. Ielūkojāmies "Tasty" padomu vācelītē un apkopojām pašu vērtīgāko, kas arī tev būtu jāzina par tupeņiem un to gatavošanu!

Ikvienai saimniecei vai saimniekam lieti noderēs viltības, kā ātrāk kartupeļus novārīt vai izcept cepeškrāsnī. Nemaz nerunājot par to, ka itin ātri kartupeļus mundierī var pagatavot arī mikroviļņu krāsnī – tikai jāzina, kā. Kad pamata iemaņas apgūtas, var pievērsties jau sarežģītāku knifu apgūšanai.

Vai kādreiz esi mēģinājis gatavot kartupeļu vēdeklīšus? Ja nē, tad pēdējais laiks. To pagatavošanai vajadzēs vien mazliet pacietības un asu nazīti, lai sagrieztu plānās iedaļiņās. Tāpat vienmēr nenāks par ļaunu apgūt kartupeļu pankūku cepšanas mākslu vai kartupeļu salātu gatavošanu. Bet mājas ballītē viesus noteikti izdosies pārsteigt ar ideāli kraukšķīgiem etiķotajiem kartupeļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!