Veikalu plauktos atrodami dažādi gatavie maisījumi kēksa cepšanai, piemēram, "Ātrais kēkss", "Citronu kēkss", "Mājas kēkss" u.tml. Pievieno vien norādīto taukvielu daudzumu un ūdeni, sajauc mīklu un liec cepties! Rezultāts allaž nemainīgi garantēts. "Tasty.lv" piedāvā četras idejas, kā papildināt šo mīklu, lai dažādotu garšas.

Pamatnoteikums visiem viens - izmanto veikalos pieejamo gatavā kēksa maisījumu, pagatavo mīklu pēc ražotāja norādījumiem. Papildini ar kādu no šīm četrām idejām vai izdomā pati savu versiju!

Šokolādīgāk par šokolādīgu!

Bļodiņā sajauc ceturtdaļglāzi kakao un vienu ēdamkaroti eļļas. Masu iemaisa mīklā, klāt berot 100 gramus smalcinātas melnās šokolādes. Kad kēkss izcepies, to pārkaisa ar rīvētu balto šokolādi.

Aveņu kraukšķu kēkss

Mīklai piejauc vienu glāzi rīsu pārslu (aizņemies no bērna brokastu pārslu krājumiem!). Kēksa formā lej pusi mīklas, tai pa virsu liek vienu pusglāzi aveņu ievārījuma. Pārlej atlikušo mīklu. Ar nazi vai irbulīti nedaudz izmaisa mīklu, lai ievārījums iejauktos.

Kēkss ar citroniem un mandelēm

Mīklai piemaisa 1 tējkaroti rīvētas citrona miziņas, pusglāzi citronu sulas un vienu šķipsnu kaltēta ingvera. Mīklu lej kēksa formā, pāri kaisa mandeļu skaidiņas un pūdercukuru.

Kafijas un kanēļa kēkss

Mīklai pievieno divas ēdamkarotes šķīstošās kafijas. Bļodiņā samaisa 3/4 glāzi smalcinātu valriektsu, 1/4 glāzi brūnā cukura un 2 tējkarotes malta kanēļa. Formā lej pusi mīklas, ko pārkaisa ar riekstu maisījumu. Pārlej atlikušo mīklu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!