Foto: Shutterstock
Vai tā būtu silti apcepta maizes šķēle, uz kuras uzsmērēt bagātīgu kārtu šokolādes krēmu, sviestu vai ievārījumu, vai kraukšķīgo maizīti paredzēts pievienot salātiem, iepazīties ar dažādām metodēm, kā apgrauzdēt maizi, noderēs ikvienam.

Ja mājās ir tosteris, tad tas ir viens no ātrākajiem veidiem, kā tikt pie zeltaini kraukšķīgiem grauzdiņiem. Atliek vien ielikt nodalījumā maizes riecienus, ieslēgt piemērotāko režīmu un gaidīt, kad maizītes gatavas teju vai izlec no tostera. Starp citu, maizes šķēles var tikpat efektīvi apgrauzdēt arī tosterī, kurā parasti liek pildījumu starp diviem riecieniem un gatavo karstmaizes. Liec vienu maizes šķēli katrā pannas pusē un dažas minūtes pakarsē, līdz iegūts vēlamais kraukšķīgums. Tas nekas, ka maizes viducī iespiedīsies josla, ja maizi paredzēts griezt gabaliņos, skāde nebūs liela.

Pat tad, ja virtuvē nav neviena no iepriekš minētajām ierīcēm, tostermaizes var pagatavot arī cepeškrāsnī. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu, saliec maizes šķēles uz režģa, nevis cepamajā plātī, un cep dažas minūtes. Uz režģa liekot, maize apcepsies no abām pusēm.

Vēl ātrāks veids par cepeškrāsns darbināšanu, lai tiktu pie zeltainiem maizes riecieniem, ir panna. Te gan nevajadzēs eļļu vai citas taukvielas – atliek vien sakarsēt sausu pannu un apcept maizi no abām pusēm zeltaini brūnu. Pannai jābūt ļoti karstai, tāpēc izmanto maksimālo liesmu vai karstumu, tad tā strauji apcepsies un iegūsi vēlamo kraukšķīgumu. Pamēģini kādu reizi maizes grauzdēšanai izmantot grilpannu, šķēles iegūs skaisti iebrūnējušas strīpas.

Grila ballītēs, kad tiek gatavoti burgeri, maizītes var apcept uz karstajām restēm. Maizes cepšanu uz grila atminies arī citās reizēs, kad grils iekurināts un pie viena to var izmantot ne tikai gaļas cepšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!