Redīsi – pat ja ēdams liekas tikai asais, sārtais bumbulītis, nevajadzētu pelt arī redīsa lapiņas. Lapas garšo līdzīgi kā rukola un tām ir piparota garša. Tāpēc redīsu lapas lieliski iederēsies salātos, kā arī Āzijas virtuves ēdienos, kas gatavoti vokpannā.
Bietes – ja ir ēstas lapu bietes (mangolds), tad sārto biešu lapu iekļaušana ēdienkartē būs tīrais nieks. Biešu lapiņas noskalo un smalki sakapā – tādas saber salātu bļodā un izmanto gluži tāpat, kā jebkuru citu salātlapu.
Burkāni – arī burkānu lapas ir ēdamas. Tās izskata ziņā ir ļoti līdzīgas pētersīļiem, bet garšas ziņā līdzinās pašiem burkāniem. Lai burkānu lapas būtu maigākas, tās var blanšēt vai pievienot vasarīgiem sautējumiem.
Fenhelis – arī Vidusjūras reģionā iemīlētais dārzenis fenhelis ir viens no tiem, kura lapas ir ēdamas. Garšas ziņā tās atgādinās anīsu. Gatavojot fenheļa lapas izmanto kā garšaugu un pievieno, piemēram, aukstajām zupām.