Decembra izaicinājums – cūkgaļas cepetis: kā cept, lai gaļa būtu sulīga, bet ādiņa - kraukšķīga
Foto: Shutterstock

Prasmīgi pagatavots, sulīgs cūkgaļas cepetis ar zeltaini kraukšķīgu ādiņu noteikti ir viens no ēdieniem, kas tumšos un nemīlīgos ziemas mēnešus padara daudz mājīgākus un garšīgākus. Čurkstošs un kārdinoši smaržojošs, tas gan ikdienā, gan svētku reizēs satuvina ģimeni un draugus kopīgā garšu piedzīvojumā. Kaut veikalos plašā klāstā ir pieejami cepšanai jau sagatavoti cepeši dažādās marinādēs, decembris, kad svinēsim Ziemassvētkus un sagaidīsim Jauno gadu, būs īstā reize, kad pagatavot cepeti saviem spēkiem.

Cūkgaļas cepetis ir viens no vieglākajiem un reizē arī sarežģītākajiem ēdieniem – jāzina ne mazums knifu, lai gaļa izdotos pietiekami mīksta, sulīga un viegli košļājama, jo nereti gadās, ka krāsnī gatavotā cepeša šķēles ir ar pelēcīgu nokrāsu un ļoti sausas. Kā novērst šo kļūmi, lai nākamreiz cepetis sanāktu perfekts?

Iepazīsties ar vērtīgiem "Rīgas miesnieka" speciālistu un portāla "Cālis" virtuves foruma saimnieču padomiem, kas noderēs, ja svētkos iecerēts celt galdā sulīgu cūkgaļas cepeti ar zeltainu garoziņu. Un, pats galvenais, nesteidzies – labāk ielej glāzi vīna un izbaudi relaksējošo gatavošanas procesu!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka