Foto: Shutterstock
Paņem pūdercukuroto kārumu, liec to uz mēles un ar bērnišķīgu prieku pārkod saldo garoziņu, jau zinot, ka tūlīt pēc tam mutē eksplodēs skābās dzērveņogas sulīgais sprādziens. Ņammmm! Izrādās, šo daudzu iecienīto gardumu itin vienkārši var pagatavot mājās, lai visu ziemu ēstu kā konfektes, greznotu ar cukurotajām dzērveņogām kūkas vai glīti iesaiņotu tās jaukā dāvaniņā kādam īpašam cilvēkam.

Lai pagatavotu dzērvenes pūdercukura garoziņā, sekojot pirmās metodes norādījumiem, tev būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • Dzērvenes;
  • Olas baltums;
  • Pūdercukurs;
  • Un, pats galvenais, – pacietība.

Olu baltumu ar ēdamkaroti pūdercukura sakuļ vijīgās putās. Citā traukā ieber pūdercukuru. Noskalotas, papīra dvielī nosausinātas ogas, apviļā olbaltumā, tad pudercukurā, pēc apviļāšanas atstājot dzērvenes tajā uz kādu brīdi, līdz apžūst garoziņa. Tad tās atkal iemērc olbaltumā, pēc tam izvārta pūdercukurā un apžāvē. Šīs darbības atkārto vairākas reizes, līdz dzērvenes ieguvušas vēlamā biezuma cukura garoziņu.

Ir receptes, kas labākai "saķerei" iesaka pievienot pūdercukuram nedaudz kartupeļu cietes. Ogu veiklākai apviļāšanai, pūdercukuru vari iebērt plastmasas kastītē – kad ogas saliktas pūdercukurā, uzliec kastītei vāku un uzmanīgi pakrati to, lai dzērvenes apliptu ar cukuru, gluži kā ziemā veļot sniega bumbas.

Ļauj garoziņai kārtīgi sakalst, vismaz uz nakti dzērvenes atstājot apžūt.

Otrās metodes realizēšanai tev būs nepieciešams:

  • Cukurs;
  • Ūdens;
  • Pūdercukurs;
  • Dzērvenes;
  • Ass koka irbulītis.
Foto: Shutterstock

Ar uzkodu irbulīti iebaksta katru ogu. Katliņā ieber cukuru un ielej ūdeni (cukura un ūdens attiecībai jābūt 1:1), apmaisot karsē cukurūdeni, līdz viss cukurs izšķīdis. Noņem katliņu no uguns.

Sīrupā ieber dzērvenes un apmaisa, lai tās būtu pilnībā nosegtas. Ļauj dzērvenēm atdzist sīrupā visu nakti. Nākamajā dienā sīrupu nokāš, to noglabājot citai dzērveņu porcijai vai izmantojot mājas sulu dzērieniem.

Bļodiņā ieber pūdercukuru un tajā izvārta sīrupainās dzērvenes, līdz pūdercukurs izveidojis skaistu, baltu kārtiņu. Dzērvenes kārto uz paplātes, kas nosegta ar cepamo papīru. Ļauj dzērvenēm apkalst, vismaz pāris stundas, bet vēl labāk – visu nakti. Tad ber ogas ar cepamo papīru izklātā aizvākojamā kastītē un uzglabā tumšā vietā.

Izvēlies kādu no abām metodēm, izmēģini un komentāros ieraksti, kā tev veicās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!