Foto: Shutterstock

Tie, kuriem rīts iesākas ar smaržīgu un gardu krūzi kafijas, zinās, cik patīkami ir prasmīgi pagatavotu latte uzmeistarot mājās. Taču ko darīt, ja nav dārga kafijas aparāta, kas pats samaļ kafijas pupiņas un saputo pienu? Veiklu un vienkāršu risinājumu piedāvā portāls RealSimple.com.

Norādījumi piemēroti divu kafijas krūžu pagatavošanai. Noderēs, ja mājās ir visvienkāršākais kafijas aparāts vai kafijas prese un mikroviļņu krāsns. Tad garšīgas kafijas pagatavošana prasīs vien piecas minūtes.

Vispirms pagatavo divas stipras espreso kafijas tasītes. To var panākt, ierastajam beramās kafijas daudzumam pievienojot vēl aptuveni tējkaroti maltas kafijas.

Pēc tam burciņā ar vāku ielej aptuveni 180ml liesu pienu, kas nepārsniegtu 2% treknumu. Liesāks piens labāk putosies.

Burciņai uzskrūvē vāku, un to kārtīgi sakrata, aptuveni minūti. Pēc tam tai noņem vāku un liek mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm. Karstumā no burciņās pacelsies stingras piena putas.

Pagatavoto espreso lej divās lielās kafijas krūzēs vai biezās stikla glāzēs. Pa virsu ar lielu karoti liek saputoto pienu, lai piena putas skaisti nostātos krūzē.

Bet baristas pagatavošanas vērtu kafiju iegūsi, ja savai kafijai pievienosi kafijas sīrupus, piemēram, mandeļu vai īrisu, pārkaisīsi kanēli vai šķipsniņu malta muskatrieksta.

Bet ja latte nav tava mīļākā kafija, piedāvājam kādu no gardā dzēriena Tasty.lv receptēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!