Foto: Shutterstock

Kad šķiet, ka teju viss jau rīsu gatavošanā izmēģināts, nākas meklēt jaunus veidus, kā ierasto pusdienu un vakariņu maltīšu papildinājumu padarīt vēl gardāku. Tā vietā, lai rīsus vārītu buljonā, pievienotu tiem kurkumu vai kādu citu garšvielu, pamēģini tos izvārīt ar tējas maisiņiem.

Ielej katliņā rīsiem paredzēto ūdens daudzumu, uzvāri, un pēc tam ieliec tajā vienu maisiņu melnās vai zaļās tējas. Ļauj tējas maisiņiem piecas minūtes ievilkties, tad izņem tos laukā no katliņa. Pēc tam saber uzvārītajā tējā rīsus un vāri, kā iecerēts, iesaka Teaforte.com. Zaļā tēja rīsiem piešķirs vairāk tējai raksturīgo smaržu, bet ne garšu. Taču ar melno tēju efekts būs pretējs – rīsi iegūs melnās tējas garšu, bet tējas smarža nebūs tik uzkrītoša.

Kāpēc vērts pamēģināt? Rīsi būs aromātiski, iegūs skaistu nokrāsu no tējas un garšos daudz citādāk, kā ierasts. Rīsus pēc tam var papildināt ar nelielu daudzumu rīsu etiķa un šķipsniņu cukura vai sāls. Ar tēju papildināto ūdeni var izmantot arī reizēs, kad vāri pastu vai kādu krēmzupu. Piemēram, kumelīšu tēja var būt gards pamats zupām ar kartupeļiem.

Bet, ja risoto gatavošana nav sveša lieta, ar tēju var papildināt arī šo krēmīgo rīsu maltīti. Tā kā risoto maltītēs izmantotie arborio rīsi izcili labi uzsūc šķidrumu gatavošanas laikā, pamēģini risoto pagatavot ar kumelīšu, jasmīnu vai piparmētru tēju. Uz 150 gramiem rīsu izmanto aptuveni 300 mililitrus vieglas tējas. Risoto pēc tam papildini ar dārzeņiem vai kādu labi kūstošu sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!