Foto: Shutterstock
Ja tev līdz šim šķita, ka ledus formiņās var pagatavot tikai ledu kokteiļiem vai, labākajā gadījumā, sasaldēt tēju sejas atsvaidzināšanai, tad tu ļoti maldies. Saldējums, augļu želeja, šokolādes konfektes un pat siera kūciņas - to visu iespējams pagatavot ledus formiņās, turklāt šie deserti ir tik pārsteidzoši vienkārši, ka lielu daļu no tiem bērni varēs pagatavot bez tavas palīdzības. Tomēr mēs iesakām izbaudīt kopābūšanu, jo bērni virtuvē - tas vienmēr ir jautri! Vērojot, cik uzmanīgi mazie cenšas apgūt visu jauno, arī pats aizraujies un uz brīdi kļūsti par bērnu. Vairumu šo desertu ērtāk būs pagatavot, izmantojot silikona formiņas, bet daudzus iespējams pagatavot arī plastmasas ledus formiņās.

Ogas šokolādē

Katrā ledus formiņās nodalījuma liek pāris ogas pēc izvēles. Ūdens peldē izkausē šokolādi, pārlej to ogām un liek ledusskapī, līdz konfektes sastingst.

Ātrais saldējums

Pusi ledus formiņu piepilda ar augļu biezeni, virs tā uzmanīgi lej atšķirīgas krāsas sulu un liek saldētavā. Kad saldējums sāk sastingt, katrā ledus formiņas nodalījuma viducī iestiprina koka irbulīti un atkal liek saldētavā, līdz saldējums ir pilnīgi sastindzis.

Jogurta-musli deserts

Sajauc musli maisījumu ar jogutu, pilda maisījumu ledus formiņā un liek saldētavā sastingt.

Zemesriekstu sviests šokolādē

Pildījumam sajauc nelielu daudzumu musli ar zemesriekstu sviestu, nedaudz medus un karoti ūdens. Izkausē šokolādi ūdens peldē. Atdzēstās ledus formiņas uzmanīgi, ar karotes palīdzību,lej šokolādi tā, lai tā pārklātu visas formiņas malas. Liek saldētavā, līdz šokolāde sastingst, tad izņem, pilda ar pildījumu, pārlej ar izkausētu šokolādi, atkal liek saldētavā, līdz batoniņi pilnībā sastingst. Izņem no saldētavas, ļauj 2-3 minūtes atkust, tad uzmanīgi atdala no ledus formiņām.

Augļu želeja

Katrā ledus formiņas nodalījumā liek gabaliņos sagrieztus augļus vai ogas, pārlej ar augļu želejas maisījumu un liek ledusskapī, līdz želeja sastingst. Pasniedz ar putukrējumu.

Ledus kafija

Pagatavo kafiju un pievieno tai iebiezināto pienu pēc garšas - cik saldu vēlies. Atdzesē to, lej ledus formiņās un liek saldētavā, kad saldējums sāk sastingt, katrā ledus formiņas nodalījuma viducī iestiprina koka irbulīti un atkal liek saldētavā, līdz saldējums ir pilnīgi sastindzis. Bauda tāpat vai izmanto ledus kafijas pagatavošanai.

Mini siera kūciņas

Sajauc krēmsieru ar bezpiedevu jogurtu (1:1), pievieno cukuru, vaniļas cukuru un samaisa. Izkausē šokolādi ūdens peldē. Atdzēstās ledus formiņas uzmanīgi,ar karotes palīdzību,lej šokolādi tā, lai tā pārklātu visas formiņas malas. Liek saldētavā, līdz šokolāde sastingst, tad izņem, pilda ar siera masu, pārlej ar izkausētu šokolādi, atkal liek saldētavā, līdz kūciņas pilnībā sastingst. Izņem no saldētavas , ļauj 2-3 minūtes atkust, tad uzmanīgi atdala kūciņas no ledus formiņām.

Želejas lācīši kokosriekstu pienā

Sajauc kokosriekstu pienu ar laima sulu un cukura sīrupu pēc garšas. Katrā ledus formiņas nodalījumā liek pāris želejas lācīšus, pārlej ar kokosriekstu piena maisījumu un liek saldētavā, līdz piens sastingst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!