Foto: Shutterstock
Maskarpone ir viens no treknākajiem sieriem, jo tā sastāvā var būt pat 75 procenti tauku. Tieši tādēļ šis pēc garšas biezam putukrējumam līdzīgais siers ar izteikti maigo un krēmīgo tekstūru tiek izmantots siera kūku un tiramisu gatavošanai. Diemžēl maskarpone ir ne vien trekns, bet arī visai dārgs produkts, turklāt atrodams ne kura katra veikala plauktā. Vai tiešām maskarpones siers ir neaizvietojams? Izrādās, ir pat vairāki produkti, ar ko to iespējams aizvietot, ja vēlies cept siera kūku.

Lūk, "Myadvices" ieteikumi, ar ko aizvietot dārgo maskarpones sieru.

Krēmsiera krēms

Lētāks, bet pēc garšas maskarponei visai līdzīgs, turklāt arī liesāks, būs kāds no bezpiedevu krēmsieriem, kuri veikalos pieejami plašā klāstā.

Lai pagatavotu maigu krēmsiera krēmu, tev būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums bezpiedevu krēmsiera;
  • 2 ĒK 35% saldā krējuma;
  • 3 ĒK 25% skābā krējuma.

Visas sastāvdaļas liec bļodiņā un ar mikseri kul, līdz iegūta viendabīga masa, kas gan pēc tekstūras, gan pēc garšas ļoti līdzināsies maskarponei.

Foto: Shutterstock

Rikotas krēms

Maigi krēmīgo, viegli saldeno rikotas sieru, kas pie mums ir atceļojis no Itālijas, var raksturot kā zelta vidusceļu starp biezpienu un krēmsieru. Rikota maksā aptuveni tikpat, cik biezpiens, bet ir treknāka un maigāka pēc garšas. Rikotu, kam pievienots saldais krējums, var izmantot siera kūkas gatavošanai, aizvietojot ar to maskarponi.

Lai pagatavotu rikotas krēmu, tev būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 300 g rikotas;
  • 100 ml 35% saldā krējuma.

Abas sastāvdaļas sablendē, līdz iegūta gluda, viendabīga masa. Tad ar mikseri kul krēmu, līdz tas ir gaisīgs. Šis krēms nav paredzēts ilgstošai uzglabāšanai un ir jāizmanto uzreiz.

Foto: Shutterstock

Biezpiena krēms

Viens no veidiem, kā ieekonomēt naudu un arī kalorijas uz maskarpones rēķina, ir tā aizvietošana ar jebkurā veikalā nopērkamo biezpienu. Ja vēlies, lai siera kūka ir gardāka, labāk izmanto biezpienu ar vismaz 9% tauku saturu.

Lai pagatavotu gaisīgu biezpiena krēmu, tev būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 300 g 9% biezpiena;
  • 100 ml saldā krējuma;
  • 2 olas;
  • 100 pūdercukura.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Biezpienu vismaz divas reizes iztrin caur sietu vai sablendē, pievieno krējumu un turpina kult. Atsevišķi sakuļ olu baltumus vieglās putās. Dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru. Olu baltumus un dzeltenumus iemaisa biezpiena masā, līdz iegūst viendabīgas konsistences krēmu. Arī šis krēms paredzēts tūlītējai izmantošanai. Ņem vērā, ka, tā kā krēms jau ir salds, cepot siera kūku, izmanto mazāku cukura daudzumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!