Foto: Shutterstock

Salāti, kas pagatavoti ar spinātu, rukolas, romiešu un citu salātu lapiņām, pievienojot tiem kādu sauju dārzeņu, novārītu graudaugu un citu gardumu, ir viena no pateicīgākajām pusdienu maltītēm. Arī līdzņemšanai uz darbu vai kādā saulainā pavasara piknikā, izbaudot pagatavoto svaigā gaisā. Taču tie, kas iecienījuši plastmasas kārbiņas, zinās, ka salātus jāprot pareizi arī iepakot. Lūk, dažas kļūdas, ko nevajadzētu pieļaut, iedvesmojoties no "Delish" ieteikumiem!

Mitras salātlapas. Protams, salātlapu nomazgāšana pirms gatavošanas ir ļoti svarīga. Taču perfekto salātu noslēpums ir tas, ka tie pēc tam ir nosusināti. Ja pusdienu kārbiņā vai burciņā sapakosi mitras salātlapas, paši salāti saplaks un ātrāk bojāsies. Tāpēc par salātu tīrību parūpējies laikus, lai pēdējā mirklī tie nebūtu izmirkuši.

Nepareizi slāņi. Lai kārbiņā sapakotie salāti būtu kā tikko sajaukti arī pēc trīs un vairāk stundām, svarīgi ir sastāvdaļas salikt pareizos slāņos. Atceries vienkāršo likumu – smagākos gardumus liec trauka apakšā. Piemēram, tomātus, redīsus un citus dārzeņus saber trauka apakšā. Tad virsū liec turku zirņus, konservētas pupiņas, novārīto kuskusu vai citu graudaugu produktu. Nākamajā slānī liec garneles, kūpināto lasi vai gaļas gabaliņus. Bet tikai beigās visam pārber salātlapas – tādā veidā nekas nesaspiedīsies.

Mērces pievienošana jau pašā sākumā. Nekas tā neliek salātlapām ātri apvīst, kā biezā un gardā mērce. Tu taču neņemsi uz mājām līdzi restorānā neapēstos Cēzara salātu kumosus, vai ne? Tad kāpēc, pakojot kārbiņā salātus, ko ēdīsi pēc vairākām stundām, tu tos pārlej ar mērci? Tāpēc vienmēr vērts mērci pagatavot atsevišķi, ieliet atsevišķā pudelītē vai trauciņā un ņemt līdzi. Salātus ar to varēsi pārliet īsi pirms ēšanas.

Silti graudaugi. Ja gatavo salātus līdzņemšanai, tad viena no kļūdām, ko bieži vien pieļauj lielākā daļa cilvēku – novārītā kvinoja, kuskuss, bulgurs, grūbas, griķi un jebkas cits, netiek atdzesēts. Ja vien tie nav siltie salāti, labāk graudaugu produktus kārtīgi atdzesē – siltums liks svaigajām salātlapām apvīst ātrāk.

Kur garšvielas? Sāls un pipari vajadzīgi ne tikai mērcei. Viens no šefpavāriem noskatīts triks, kas padarīs salātus vēl gardākus – pievieno nedaudz sāli un piparus, pirms tie vēl pārlieti ar mērci. Garšvielas izvilinās no dārzeņiem, salātlapām un citām sastāvdaļām vislabāko garšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!