Foto: Shutterstock
Ne viens vien ar saldu smaidu atceras zili balto iebiezinātā piena bundžiņu, ar ko mamma retajās reizēs, kad grūti pieejamo kārumu izdevās iegādāties vietējā bodē, ļāva panašķēties nelielā daudzumā. Mūsdienās iebiezinātais piens ir brīvi nopērkams jebkurā veikalā, bet, diemžēl, ir ne mazums gan veselības, gan iekšējās pārliecības diktētu šķēršļu, kas daudziem joprojām liedz baudīt šo produktu ar saldo bērnības garšu.

Ja esi vegāns, tev ir govs piena nepanesība vai citi šķēršļi, kādēļ līdz šim nācies atteikties no iebiezinātā piena, tad tu priecāsies par "Bigger Bolder Baking" padomu, kā šo gardumu pagatavot ne tikai no govs piena, bet arī no kokosriekstu piena.

Lai pagatavotu kokosriekstu iebiezināto pienu, tev būs nepieciešami šādi produkti:

  • 400 ml bundžiņa kokosriekstu piena;
  • 150 g cukura.

Padoms: ja vēlies, vari parasto cukuru aizstāt ar brūno cukuru vai ar kādu dabīgu saldinātāju, piemēram, stēviju.

Gatavošanas process

Ielej kokosriekstu pienu nelielā katliņā un uz nelielas liesmas karsē.

Kad piens sāk vārīties, samazini liesmu un maisot, lai tas nepiedegtu, turpini vārīt aptuveni 5 minūtes.

Tad pievieno cukuru un, ik pa laikam apmaisot, uz minimālas liesmas turpini vārīt pienu 30–35 minūtes (aptuveni pēc 15 minūtēm jutīsi, ka piens sāk sabiezēt), līdz tas palicis tumšāks un tā apjoms samazinājies teju uz pusi.

Tad nogriez liesmu, ļauj pienam atdzist, tad liec aizvākojamā stikla burciņā un izmanto gluži kā parastu iebiezināto pienu.

Vari kokosriekstu iebiezināto pienu 2–3 nedēļas slēgtā traukā uzglabāt ledusskapī.

Kokosriekstu iebiezināto pienu vari izmantot saldu kārumu pagatavošanai, iedvesmojoties no 14 "Tasty" krājumos piemeklētām receptēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!