Ja esi vegāns, tev ir govs piena nepanesība vai citi šķēršļi, kādēļ līdz šim nācies atteikties no iebiezinātā piena, tad tu priecāsies par "Bigger Bolder Baking" padomu, kā šo gardumu pagatavot ne tikai no govs piena, bet arī no kokosriekstu piena.
Lai pagatavotu kokosriekstu iebiezināto pienu, tev būs nepieciešami šādi produkti:
- 400 ml bundžiņa kokosriekstu piena;
- 150 g cukura.
Padoms: ja vēlies, vari parasto cukuru aizstāt ar brūno cukuru vai ar kādu dabīgu saldinātāju, piemēram, stēviju.
Gatavošanas process
Ielej kokosriekstu pienu nelielā katliņā un uz nelielas liesmas karsē.
Kad piens sāk vārīties, samazini liesmu un maisot, lai tas nepiedegtu, turpini vārīt aptuveni 5 minūtes.
Tad pievieno cukuru un, ik pa laikam apmaisot, uz minimālas liesmas turpini vārīt pienu 30–35 minūtes (aptuveni pēc 15 minūtēm jutīsi, ka piens sāk sabiezēt), līdz tas palicis tumšāks un tā apjoms samazinājies teju uz pusi.
Tad nogriez liesmu, ļauj pienam atdzist, tad liec aizvākojamā stikla burciņā un izmanto gluži kā parastu iebiezināto pienu.
Vari kokosriekstu iebiezināto pienu 2–3 nedēļas slēgtā traukā uzglabāt ledusskapī.
Kokosriekstu iebiezināto pienu vari izmantot saldu kārumu pagatavošanai, iedvesmojoties no 14 "Tasty" krājumos piemeklētām receptēm.
Lai labi garšo!