Foto: Shutterstock
Lai izceptu ideāli smaržīgo un kārdinošo banānmaizi, ir nepieciešami gatavi banāni. Tie ar daudzajiem brūnajiem punktiem, saplīsušo mizu un smaržojošie pa visu māju. Ko darīt, ja sakārojas banānmaizi, bet mājās ir tikai cieti banāni viegli zaļganiem kātiem?

Liek karsēties cepeškrāsni uz 150°C (bez ventilatora), sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru. Banānus pa vienam liek uz plāts un plāti – karstā cepeškrāsnī, ļaujot banāniem karsēties 30 minūtes. Lielākiem banāniem varētu būt vajadzīgas 40 minūtes.

Pēc 30 minūtēm banāni būs kļuvuši melni, mīksti, aromātiski, perfekti, lai tos izspiestu no mizas un pievienotu banānmaizes mīklai vai varbūt pankūku mīklai. Šādu aromātisku banānu biezeni var pievienot arī cepumu mīklai vai citām iecerētajām kūku mīklām. Piedāvājam 17 idejas maizēm, kēksiem un pankūkām ar banāniem.

Fiksās banānu pankūkas brīvdienām

Foto: Shutterstock


Pavisam vienkārši pagatavojamas pankūkas tikai no trim sastāvdaļām – banāna, kviešu miltiem un olas. Norādītās sastāvdaļas būs tieši trim lielām pankūkām brokastīm vienai personai.

Lasīt vairāk

Klasiskā banānmaize

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Banānmaizei vai kēksam ar banāniem ir ļoti daudz variāciju. Šī recepte ir ļoti klasiska un sviesta kēksa mīklu aromatizē tikai ar banāniem. Tā kā banāni ir saldi, banānmaizei pievieno daudz mazāk cukura nekā citām kēksu mīklām.

Lasīt vairāk

Banānu un auzu pārslu pankūkas ar pikantiem mango salātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Pikantas banānu pankūkas ar pikantiem mango un sarkano sīpolu salātiem jeb salsu. Atsvaidzinoša pārmaiņa brokastīm vai vienkāršām vakariņām.

Lasīt vairāk

Banānmaize ar datelēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Garšīga un salda banānmaize, kuras viducī paslēpušās saldās dateles. Ideāli garšos kopā ar kādu glāzi piena, tējas vai kafijas.

Lasīt vairāk

Auzu pārslu un banānu kēkss bez miltiem, sviesta un olām

Foto: Shutterstock


Diētisks, bet ne mazāk gards auzu pārslu kēkss bez miltiem un bez olām, kā arī bez taukvielām. Mīklu sajauc no ātri vārāmām auzu pārslām, banāniem, rīvētiem burkāniem, medus, rozīnēm un riekstiem. Rīvētu burkānu vietā var izmantot arī burkānu masu, kuru iegūst pēc sulas spiešanas.

Lasīt vairāk

Banānu pankūkas no divām sastāvdaļām

Foto: Shutterstock


Burvīga alternatīva tradicionālajām pankūkām. Šajā receptē tiek izmantoti tikai banāni un olas. Ja ir vēlēšanās, tad var pievienot arī smalcinātus riekstus, šokolādes gabaliņus, vaniļu, kakao pulveri, kanēli, šķipsniņu sāls vai ābolu gabaliņus. Kārumnieki var piejaukt nedaudz medu vai kļavu sīrupu. Bet tie, kas vēlas pankūkas nedaudz uzpūtušās, pievieno šķipsnu ar cepamo pulveri.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas maizītes ar banāniem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Burvīgas, kraukšķīgas maizītes ar karamelizētiem banāniem un aprikožu ievārījuma glazūru. Pasniedz ar putukrējumu vai skābo krējumu, kas sakults ar cukuru.

Lasīt vairāk

Pankūkas ar putukrējumu, banāniem un karameļu mērci

Foto: Shutterstock


Jautrās pankūkas ar putukrējumu un banāniem, kuras lieliski papildina rīvēta šokolāde un karameļu sīrups.

Lasīt vairāk

Melleņu - banānu maize

Foto: Shutterstock


Īpaši garda melleņu - banānu maize.

Lasīt vairāk

Banānu mafini

Foto: Shutterstock


Vienkārši un ātri pagatavojami banānu mafini.

Lasīt vairāk

Ātrā banānu plātsmaize

Foto: Shutterstock


Salds našķis kārumniekiem - ātrā banānu plātsmaize.

Lasīt vairāk

Banānu kūka ar pekanriekstiem un krēmsieru


Šo kūku esmu ļoti iecienījusi, pateicoties dievīgajai banānu garšai, pateicoties tam, ka gandrīz nekas nav pašai jādara, jo visu sakuļu blenderī. Vēl šo kūku dievinu tādēļ, ka tā sanāk ideāla ikreiz!

Lasīt vairāk

Diētiskā banānmaize ar sēkliņām un kakao

Foto: DELFI


Ja meklē ideju brīvdienu brokastīm un augļu traukā aizkavējušies pārgatavojušies banāni, tad no sirds iesakām izmēģināt šo banānu maizes recepti. Kādēļ diētiskā? Jo sviesta vietā tiek izmantots ābolu biezenis.

Lasīt vairāk

Auzu pārslu – banānu cepumi

Foto: Shutterstock


Ikdienā izvēlos veselīgu uzturu, tāpēc samērā strikti sekoju līdzi ēdienu uzturvērtībai. No savas ēdienkartes jau krietnu laiku esmu izslēgusi visu trekno, saldo un cepto, kā arī miltu izstrādājumus, aizstājot tos ar veselīgākām alternatīvām. Tā kā reizēm kādu našķi gan kārojas, priecājos, ka esmu atklājusi banānu – auzu pārslu cepumu recepti, kas ir gan veselīga un sātīga, gan pietiekami salda. Cepumi lieliski der gan kā uzkoda, gan brokastu ēdiens, aizstājot auzu pārslu putru, kas man personīgi tās ierastajā formātā mēdz visai ātri apnikt.

Lasīt vairāk

Mazās banānu kūciņas - veselīgs našķis bez cukura

Foto: Shutterstock


Jāierobežo cukura patēriņš! Šis ieteikums nerada pārsteigumu, tas regulāri izskan gan medijos, gan sarunās ar kolēģiem, gan arī ģimenē. Bet kā lai to izdara? Ik pa laikam rodas vēlme panašķēties ar kādu šokolādi vai kūciņu.

Lasīt vairāk

Pārgatavu banānu mafini

Foto: Shutterstock


Jauka aktivitāte kopā ar bērniem - pārgatavu banānu mafinu gatavošana.

Lasīt vairāk

Šokolādes, banānu un biešu kūka


Interesanta šokolādes kūka ar bietēm un banāniem. Recepti piedāvā Raimonds.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!